19 / 04 / 2024

Doka’dan ödüllü mühendislik çözümü!

Doka’dan ödüllü mühendislik çözümü!

2 adet S, 3 adet de C şekline benzer değişik geometrik yapıda 5 binadan oluşan İstanbul Marina projesinde, Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi ile binaların çepeçevre boşluksuz kapatılması sağlanarak maksimum güvenlikli çalışma ortamı yaratıldı.



2 adet S, 3 adet de C şekline benzer değişik geometrik yapıda 5 binadan oluşan İstanbul Marina projesinde, Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi ile binaların çepeçevre boşluksuz kapatılması sağlanarak maksimum güvenlikli çalışma ortamı yaratıldı.

 

4.100 saatlik çalışma sonucu zorlu projeye en ideal çözüm yine Doka mühendislerinden geldi!

 

İstanbul Kartal sahilde inşası süren İstanbul Marina projesi eşsiz manzarası ve değişik mimariye sahip binaları ile şimdiden dikkatleri üzerine çekmeye başladı. 5 adet blokta; rezidans, ofis ve ticari alanlardan oluşacak olan proje için Doka’nın sağladığı mühendislik çözümü ile yine adından söz ettirmeyi başardı. Doka’nın faaliyet gösterdiği tüm ülke ofisleri arasında yapılan yarışmada “En zorlu mühendislik çözümü” dalında en iyisi ödülünü almaya hak kazandı.  

 

Projeyi bu kadar zorlu hala getiren en önemli unsurlardan biri sahip oldukları değişik geometrik mimari formuydu. Yoğun mühendislik çalışmaları sonucu değişik geometrik yapıda 5 binadan oluşan projede, binaların değişik geometrisine adapte edilebilen Xclimb 60 Koruma perdesi ile boşluksuz kapatılması sağlanabildi. Doka mühendisleri projeye özel geliştirdikleri ayaklar sayesinde, bina hareketin olduğu alanlarda bile vinç kullanımına ihtiyaç duyulmadan panellerin kolaylıkla bir sonraki kata tırmanırken hem vinç kapasitesinden tasarruf edilmiş, hem de her hava koşulu ve şartta kesintisiz maksimum güvenlikli çalışma ortamı yaratılmış oldu.

 

Ayrıca C şeklini andıran bloklarda döşemelerde yer alan boşlukları da hesaplarına dahil eden mühendisler bu alanlara da özel çözümler üreterek, bu alanların da boşluksuz kapatılmasını ve panellerin tırmandırılma işleminin kesintisiz şekilde devam edebilmesini sağladılar.

S bloklar da ise katlara göre değişkenlik gösteren balkon bölümleri için de özel tasarlanan sistem sayesinde, panellerin vince gerek duyulmadan bir sonraki katın balkon yapısına uyum sağlayarak otomatik tırmandırılması sağlanabildi. 

 

Her detay için harcanılan yoğun mesailer sonucu yatırımcı firma için en ekonomik ve ideal çözümü yaratan Doka mühendisleri kaba yapının yapımını hiçbir şekilde engellemeden yapıyla beraber ve yapı cephesine bitişik hidrolik olarak yükselen sistem ile kule vinçlerin çalışamayacağı yüksek rüzgar hızlarında dahi tırmanma işlemini güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamış oldular.

 

Proje ismi: İstanbul Marina

Yatırımcı firma: DAP YAPI İNŞ. SAN. TİC. A.Ş. & ELTES İNŞ.TES.SAN.TİC.A.Ş. ORTAK GİRİŞİMİ

Kat: En yüksek bina 38 kat

Yükseklik: En yüksek bina 145 m

Kullanılan sistem: Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi


Geri Dön