19 / 04 / 2024

Doktor maaşları ne kadar oldu? 2022 Devlet hastanelerinde Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Asistan doktor maaşı ne kadar?

Doktor maaşları ne kadar oldu? 2022 Devlet hastanelerinde Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Asistan doktor maaşı ne kadar?

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi dönemi sonrası çalışma saatleri uzayan ve daha çok nöbet tutmak zorunda kalan doktorlar maaşları konusunda da sık sık gündeme geliyor.



Doktor maaşları uzman, pratisyen, asistan ve aile hekimi gibi kıdemlere göre farklılaşıyor. Ayrıca özelde ve devlet hastanesinde çalışan doktor maaşları da değişkenlik göstermekte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret, emekli maaşları ve memur maaşlarına zam konusunda yaptığı açıklamaların ardından doktor maaşlarında da 2022 yılı için yüzde 41 oranında fiyat artışı oldu.

Böylelikle aile hekimi, pratisyen doktor, uzman ve diş doktoru maaşları yeniden güncellenmiş oldu.

Peki 2022 doktor maaşları ne kadar? Hangi doktor ne kadar maaş alıyor?

Doktor maaşları özel hastaneler ve devlet hastanelerinde unvanlara göre hesaplanıyor. Kıdem ise meslekt çalışılan yıla göre değişiyor.

Uzun seneler doktorluk görevine devam eden kişinin maaşı da aynı oranda artıyor. Bu kapsamda aile hekimi, uzman pratisyen, diş doktoru maaşları da farklılık gösteriyor. Son gelen Temmuz zammı ile birlikte doktor maaşları 2022 yılında %42.69 oranında arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön