26 / 04 / 2024

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2022 İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2022 İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

1 Temmuz tarihinden itibaren asgari ücrete gelen zamlarla birlikte işsizlik maaşlarında da artış yaşandı. Peki 2022 işsizlik maaşları ne kadar oldu? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?



Bu sene 1 Temmuz tarihinden itibaren asgari ücrete gelen zam ile birlikte işsizlik maaşı da artış gösterdi. Çalıştığı iş yerinden kendi rızası dışında ayrılan sigortalı kişiler, belirli bir süre boyunca ve belirli miktarda işsizlik maaşı alabiliyor. Peki işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİR? 2022

Çalıştığı iş yerinden kendi rızası dışında ayrılan ve herhangi bir kasıt ve kusuru olmadığı halde işini kaybeden sigortalı çalışanlar işsizlik maaşı alabilir.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIR? 2022

İşsizlik maaşı, sigortalı kişinin son 4 aylık primi esas alınarak hesaplanır. Sigortalı kişinin son 4 aylık günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı olarak hesaplanıyor. Hesaplanan bu işsizlik maaşı ödeneği aylık asgari ücret brüt tutarının yüzde 80’ini geçmemektedir.

 İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2022 İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

PEKİ İŞSİZLİK MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 2022

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön