19 / 04 / 2024

2018'de kapıcı maaşları ne kadar oldu?

2018'de kapıcı maaşları ne kadar oldu?

2018 yılı asgari ücretlerin açıklanması ile apartman ve sitelerde çalışan kapıcıların aylık maaşları da belli oldu. Peki, kapıcı maaşı 2018 ne kadar oldu?



Apartman ve sitelerde görevli olan kapıcılara, İş Kanunu çerçevesinde aylık ücret ödeniyor. Bu doğrultuda asgari ücrete yapılan zamlar, kapıcı maaşlarını da etkiliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde 2018 yılında uygulanacak asgari ücretlerin açıklanması ile kapıcı maaşları da belli oldu. 

 

Bilindiği üzere kanunan konutlarda ve sitelerde çalışan kapıcı ve bahçıvan ücreti üzerinden gelir vergisi hesaplanmıyor. 

 

Bu nedenle kapıcılar için asgari ücret net 1.603 lira yerine, brütten vergi kesintisi olmaması nedeni ile 1.725,08 lira olarak hesaplanıyor.  Böylece, 2017 yılında ödenen aylık kapıcı maaşında bu sene 214,20 lira artış gerçekleşmiş oldu.

 

 

Kapıcıların görevleri neler?


Konut kapıcısının konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek,hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak, yöneticinin talimatı çerçevesinde konutun güvenliğini sağlayıcı önlemleri almak,belirlenen saatlerde servis hizmetlerini görmek, çöpleri toplamak, bahçe düzenlemesi ve bakımını yapmak gibi görevleri bulunuyor.  

 


Kapıcı tazminatı nasıl hesaplanır?

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön