26 / 04 / 2024

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte 2022 kapıcı maaşları da merak konusu oldu. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar? İşte apartman görevlilerine ödenecek tutar...



Kapıcılar, apartmanın ya da sitenin bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, temizliği, binada yaşayanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve benzeri hizmetleri yerine getiriyor. Bu hizmetler karşılığında en az asgari ücret ödemesi yapılıyor.

Bu yıl asgari ücrette yapılan düzenleme kapıcı maaşlarını da etkiledi. Binalardaki temizlik ve düzenden sorumlu tutulan kapıcılar, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23. maddesi gereğince Gelir Vergisinden, 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun (2) Sayılı Tablonun lV. bölümünün (34) numaralı fıkrası gereğince Damga Vergisinden muaf tutuluyordu. Bu nedenle kapıcılar asgari ücretten daha yüksek maaş alıyordu.

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ancak 2022 yılı asgari ücretinde bu vergiler kaldırıldı. Yeni yıl itibarıyla asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisi kesilmeyecek. Dolayısı ile kapıcı maaşlarındaki muafiyetlik durumu da kalktı. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar oldu? 


Geri Dön