29 / 03 / 2024

Dolar 1 Ekim'de bu kadar olacak! Sabah kalkar kalkmaz bu habere bakın, öyle kahvaltı edin

Dolar 1 Ekim'de bu kadar olacak! Sabah kalkar kalkmaz bu habere bakın, öyle kahvaltı edin

Son dakika gelişmesine göre dolar fiyatları 18.50 seviyelerine geldi. Analistler 1 Ekim hakkında önemli bir tahminde bulundu. Gelin birlikte göz atalım.



Fed yetkilileri yıl sonu faiz tahminini ise yüzde 4.4 olarak açıkladı. Kasım ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda faiz artırım beklentisi ise 50 veya 75 baz puan şeklinde. Fed’in sıkı para politikası adımlarını sürdürmesi doların küresel çapta güçlenmesine yol açıyor. 

Fed’in faiz kararı sonrası dolar endeksi ve tahvil faizindeki yükseliş dikkat çekiyor. 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi 114.778 ile 20 yılın en yüksek seviyesinden işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 4’ün üzerine çıktı. 

DOLARDA ADETA NEFESLER TUTULDU

Bu gelişmelerin ardından dolarda adeta nefesler tutuldu. Vatandaşlar dolarda yaşanacak yeni gelişmeleri merak etmeye başladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön