26 / 04 / 2024

Dolar 18 lirayı aştı piyasalar karıştı Dolar kaç lira olacak çıkacak mı düşecek mi?

Dolar 18 lirayı aştı piyasalar karıştı Dolar kaç lira olacak çıkacak mı düşecek mi?

İktidarın yanlış ekonomi politikaları ülkeyi büyük bir ekonomik buhrana sürüklerken Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kayıplarıyla birlikte dolar/TL bugün 18 lirayı aştı. İlerleyen günlerde doların 22 lirayı görebileceği konuşulurken daha uç tahminler de bulunuyor.



2022 yılından bu yana Dolar/TL kuru yüzde 35 yükselirken, kur bugün kritik eşik olan 18 lirayı aştı.
Güne 17.94 seviyelerinden başlayan dolar/TL, piyasaların kapanışının ardından saat 17:17'de 18.04 lira seviyesini gördü.

Öte yandan, küresel piyasalarda Bloomberg Dolar Endeksi, Fed üyelerinin şahin açıklamalarıyla yüzde 0.44 yükseliş kaydetti.

Bu hafta Amerika Birleşik Devletleri tarım dışı istihdam verisi beklenirken Merkez Bankası üyelerinden faiz artırım dozunun yakın dönemde azalmayacağına ilişkin açıklamalar geldi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön