18 / 04 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat: Altın fiyatları mayısta atağa geçiyor! Gram altın kaç lira olacak?

Altın yatırımcıları dikkat: Altın fiyatları mayısta atağa geçiyor! Gram altın kaç lira olacak?

Altın ve dolar fiyatlarındaki gelişmeler bu hafta da yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselecek mi yoksa düşecek mi? sorusunun cevabını arayan yatırımcılara Mayıs ayı işaret edildi. Mayıs ayında altında atak bekleniyor...



Altın ve dolar fiyatlarındaki gelişmeler bu hafta da yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Geçen hafta ABD başta olmak üzere küresel ekonomilerde durgunluk korkusuyla küresel borsalar karışırken, gözler Rusya-Ukrayna savaşından gelen haberlerle yeni haftada yoğun veri gündemine çevrildi. TÜİK tarafından yeni açıklanan enflasyon oranı  yüzde 61,14'e yükseldi.

 Altın yatırımcıları dikkat: Altın fiyatları mayısta atağa geçiyor! Gram altın kaç lira olacak?

FED’İN FAİZ KARARI NE OLACAK?

Öte yandan bu hafta gözler Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarına, üyelerinin sözlü yönlendirmelerine ve yoğun veri gündemine çevrildi. Analistler, Fed'in şahinliğinin özellikle tahvil piyasalarının fiyatlanmasında kısa vadeli risklerin ön plana çıkmasına neden olduğunu belirterek, Mart ayı toplantı tutanaklarında bilanço küçültmede izlenecek yola ilişkin rehberlik ve para politikasının geleceğine dair ipuçları aranacaktır.
Yükselen emtia fiyatlarının Fed'in para politikası adımlarını kısıtlayabileceğini belirten analistler, şu anda oldukça dalgalı seyreden emtia fiyatlarının finansal sistemde sorunlara yol açabileceğinden endişe duyduklarını ifade ettiler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön