26 / 04 / 2024

'Dolar 35 lira olurdu' diyen sürpriz ismin yeni dolar yorumu herkesi şaşırttı: Ortalık ayağa kalkardı

'Dolar 35 lira olurdu' diyen sürpriz ismin yeni dolar yorumu herkesi şaşırttı: Ortalık ayağa kalkardı

Dolar kuru önümüzdeki günlerde kaç lira olacak. Dolar Pazartesi gününe yükselişle başladı ve yükselmeye de devam ediyor. Doların önümüzdeki günlerde kesin düşeceğini iddia eden Necmettin Batırel döviz kurunun nasıl düşeceğini tek tek anlattı.



Piyasalarda doların ateşi düşmek bilmiyor. Kur Korumalı Mevduat, Gelire Endeksli Senet, BDDK'nın Türk lirası kredi limiti sınırlaması adımlarına rağmen yükselmeye devam eden dolar kurunda beklenen düşüş bir türlü gerçekleşmedi. Son olarak ise piyasaya yurt dışından 55 milyar dolarlık döviz girişi olacağına yönelik iddialar gündeme geldi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanı Can Palut, bir internet sitesinde yer alan yazısında Türkiye'ye 20 milyar doları Suudi Arabistan'dan, 15 milyar doları Katar'dan, 10 milyar doları Birleşik Arap Emirlikleri'nden ve 10 milyar da Rusya'dan geleceği iddia edildi.

Sözcü Gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu söz konusu paranın bahsi geçen ülkelerden gelmesinin pek de mümkün olmadığını iddia etti. Muratoğlu'na göre Rusya savaşta olduğu için, diğer Arap ülkeleriyse 900 puanı aşan Türkiye'nin CDS puanı yüzünden söz konusu parayı vermeyeceğini söyledi. 

Muratoğlu 'Eğer hükümet 55 milyar dolar parayı bulup hazineye koyarsa' ne yapacağını da şöyle açıkladı:

Olmaz ya, mucize oldu 55 milyar dolar gerçekten de ülke kasasına konuldu… İlk işim ertesi gün Bodrum'a uçak bileti alıp, gidip, ellerinden öpmek olur.

Öte yandan Temmuz'un 26-27'sinde FED faiz artırımına ilişkin toplantı yapacak analistlet FED'in 100 ba puan ya da 75 baz puanlık bir fazi artışına gideceğini öngörüyor.

FED'in faizleri artırdım demesi ise doların yeniden küresel piyasada güçlenmesi anlamına gelecek.

Bütn bunların ışığında Türkiye'de dolar hangi seviyeyi görecek? Necmettin Batırel, piyasadaki dinamiklerin aksine doların mutlaka düşeceğini iddia ediyor. Batırel'e göre dolara olan talep düşerse dolar düşecek. Peki Türkiye'de hali hzırda var olan ve bir türlü düşmek bilmeyen yüksek enflasyon karşısında eriyen Türk lirasına alternatif olarak alınan dolar 'sadece almayın' demekle düşer mi? Necmettin Batırel bu soruya kesin bir cevap vermiyor.

  Dolar 35 lira olurdu diyen sürpriz ismin yeni dolar yorumu herkesi şaşırttı: Ortalık ayağa kalkardı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön