24 / 04 / 2024

"Dolar 9 TL olacak, Benzin 9 TL, LPG 5 TL olacak" dedi bir de tarih verdi! Herkes şaşkın


Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, çok ilginç bir yazı yazdı ve dolar kurunun 9 liraya düşeceğini söyledi. Oğuz doların düşmesiyle birlikte benzin ve LPG fiyatlarında da indirim olacağını dile getirerek şaşkınlık yarattı.



BİR TARAF 30 VE 40 TL İDDİASINI ORTAYA ATIYOR

Dolar kurunun geleceğiyle ilgili ekonomistler çok farklı rakamlar telaffuz ederken bu rakamların bazen 30 bazen de 40 lira seviyesi olduğu bildirildi. Özellikle bağımsız iktisatçılar ve ekonomistler Türkiye ekonomisinde yapısal sorunların olduğu, cari açığın yükseldiği ve Merkez Bankası’nın kasasında döviz rezervlerin ekside olması gibi sebepler yüzünden dolar ile ilgili bir kırılmanın yaşana bileceği konusunda uyarılarda bulunduğu aktarıldı. Bunun yanı sıra Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, çok ilginç bir yazı yazdı ve dolar kurunun 9 liraya düşeceğini ifade etti. Kur yukarı zıplamasın diye 9-12 TL aralığı rakamları telaffuz edildiğini belirten Şeref Oğuz yeni para girişi ile aralık ayındaki gibi bir düşüş yaşanacağına dair söylemler olduğunu belirtti.

Oğuz'a göre Dolar kuru 9 TL olursa şu anda yarı yarıya düşmüş olacak. Bu doğrultuda dolar kuru ile orantılı olan benzin ve LPG fiyatlarının da yarı yarıya düşmesi bekleniyor. Bu doğrultuda 19 TL olan benzinin 9.5 TL, LPG’nin ise 11 TL’den 5,5 TL seviyesine gelmesi bekleniyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön