28 / 03 / 2024

"Dolar düşecek" diyen İslam Memiş'in ardından Selçuk Geçer'den çok konuşulacak açıklama


İslam Memiş'in "dolar düşüşe geçebilir" açıklamasının ardından bir diğer ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den tam tersi yönde yorum geldi.



Tecrübeli ekonomist İslam Memiş'in "dolarda düşüş bekliyorum" çıkışının ardından Selçuk Geçer'in yeni ddeğerlendirmeleri yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Milli Gazete'nin paylaştığı haberde, ekonomist Selçuk Geçer, "Uyarıyorum" diyerek  dolar kıtlığının derinleşeceğini iddia etti.

Daha önce yaptığı dolar tahminleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Geçer, yüzde 100 dolar patlamasına hazır olun uyarısı yaptı. İşte, Selçuk Geçer'in o tahminleri:

"Dolar düşecek" diyen İslam Memiş in ardından Selçuk Geçer den çok konuşulacak açıklama

DOLAR KITLIĞI UYARISI

Geçer "İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor" dedi.

TÜRKİYE'DEN PARA KAÇIŞI VAR

Ekonomist Selçuk Geçer "İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye'den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön