28 / 03 / 2024

Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Altın fiyatları, dünya çapında gerçekleşen ekonomik durgunluk risklerinin artması ile sarı metale yönelik güvenli liman talebinin canlanması nedeniyle haftanın ilk günü önemli bir destek seviyesinin üzerinde sabitlendi.



Altın fiyatları, dünya çapında gerçekleşen ekonomik durgunluk risklerinin artması ile altında güvenli liman talebinin canlandırdı.

Altın fiyatlarında ayrıca, yüzde 3'lük düşüşle sarsıcı geçen Eylül ayından sonra Ekim ayında bir miktar toparlanma gösterdi. Külçe fiyatları geçen günlerde, yüzde 7,5 oranında düşerek 2021 yılının Mart ayından bu yana en kötü çeyrek dönemini geçirdi.

 Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Spot altın 0,2 artışla 1.663,99 dolar seviyelerini görürken altın vadeli işlemleri 1.672 dolar civarında yatay seyretti. Cuma günü ABD piyasalarından gelen verilerde, enflasyonist baskıların yüksek olmaya devam ettiğini ve Fed’in ne olursa olsun tavrını sürdürerek, faizlerde yeni artırım yapabileceğini göstermesine rağmen sarı metal fiyatları pek bir oynama olmadı.

Ancak daha fazla faiz artışının ekonomik büyümeyi yavaşlatabileceği endişesi, Avrupa ve İngiltere'de patlak veren iktisadi krizle birleşince altın için güvenli liman alımları peş peşe geldi. Pazartesi günü açıklanan veriler ise Japonya’da iş dünyasından alınan haberler, üçüncü çeyrekte kötüleştiğini gösterdi.

 Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Külçe altın, doların 20 yılın en yüksek seviyelerinden, geri düşüşe geçmesiyle de fiyatlarında artış gözlemlendi. Hafta başında günü dolar endeksi büyük ölçüde yatay seyretti.

Peki, Altında rahatlama gerçekleşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Bakır fiyatları ne durumda? Bakır yükselir mi? Düşer mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön