27 / 04 / 2024

Dolar kahini Selçuk Geçer, büyük yükseliş için tarih verdi

Dolar kahini Selçuk Geçer, büyük yükseliş için tarih verdi

İsabetli dolar tahminleri ile dolar kahini olarak bilinen Selçuk Geçer, Youtube kanalında yayınladığı videoda altın ve dolar için korkutan yeni seviyeyi açıkladı. Dolar yatırımcılarının yakın markajına giren Selçuk Geçer piyasalarda yaşanan artışa ilişkin elinde dolar ve altın bulunduranlara da çok



Yayınladığı videosunda FED'in faiz kararlarına da değinen ekonomist Selçuk Geçer, üst üste 75 baz puan artıran FED'in geri vites yapacağını ve faiz konusunda kısmaya gideceğini sözlerine ekledi. Yaptığı açıklamada dolara olan eğilimin son dönemlerde düştüğünü ve altına eğilimin yükseldiğini ifade eden Selçuk Geçer, doların yükselişine nispeten gram altınında yükseleceğini belirterek, yeni seviyeleri de paylaştı. Geçer, "Dolarda o beklenen yükseliş gerçekleştiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda ise 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altınyükselişini sürdürecek" dedi.

Yaptığı açıklamada dünyada yaşanan ekonomik krizin sonuçlarının Türkiye için ağır olacağını kaydeden Selçuk Geçer, yaşanacak olan krizin derinleşmesi halinde 1000 TL seviyelerinde olan gram altının 2000 TL'lere çıkacağını iddia etti. Geçer, gerilim sonucunda dirençlerin şimdiden zorlanmaya başladığını dile getirerek, söz konusu bu durumun Türkiye ekonomisine ciddi zararlar doğuracağını belirtti. Türkiye makro ekonomi alanında çok kötü olduğunu kaydeden Selçuk Geçer, ekonomik güvenin son 17 senede en diplerde olduğunu ve artık şu dönemde en değerli şeyin ise nakit olduğunu dile getirerek, "Nakitte kalanlar şanslı olacak" dedi. Geçer ayrıca "Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor" diye konuştu.

Dolar kahini Selçuk Geçer, büyük yükseliş için tarih verdi

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Resmi olarak açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Selçuk Geçer, gerçek enflasyonda karşılık gelen doların 37 TL olduğunu söyledi. Geçer, yeni açıklanan enflasyonun ise 40 liraya denk geldiğini söyledi. Dolar hakkında yüksek tahminleri ile bilinen Selçuk Geçer bu defa ise doların göreceği korkunç rakamı söyledi. Enflasyonun toparlanmaması halinde doların 3 hanelere gideceğini her seferinde kaydeden Selçuk Geçer, 100 TL'ye dikkat çekti. Yayınladığı Youtube videosunda 1994 krizine vurgu yapan Geçer, o dönemlerde 8 bin liralık dolar kurunun 48 bin liraya çıktığını ve sonrasında 1 milyon 600 lira olduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön