29 / 03 / 2024

Dolar kuru gelecek 3 yılda nasıl bir seyir izleyecek?

Dolar kuru gelecek 3 yılda nasıl bir seyir izleyecek?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Dolar kuru gelecek 3 yılda nasıl bir seyir izleyecek?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 9 maddelik analizi..



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Dolar kuru gelecek 3 yılda nasıl bir seyir izleyecek?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 9 maddelik analizi...

Dolar kuru gelecek 3 yılda nasıl bir seyir izleyecek?

1) Dolar düşecek mi? Çıkacak mı? Son 15 aydır dolarla yatıp dolarla kalkıyoruz.  Gelecek 3 yılda dolar nasıl bir seyir izleyecek?

2) Bununla ilgili en sağlam tahmin Yeni Ekonomi Programı (YEP)'de var. 2020-2022 yıllarını kapsayan programa göre 2019 yılı ortalama kuru 5.7 TL olacak.

3) 2020 ortalaması 6 TL. 2021 ortalaması 6.4 TL. 2022 ortalaması ise 6.74 TL olacak. Hesabınızı buna göre yapın.

4) Ekonomi yönetimi olaylara hakim. Her türlü önlem alınıyor. Yukarı yönlü yükseliş olmaz mı? Olabilir. Ama yükseliş kalıcı olmaz.

5) Aşağıya gidebilir mi? Normal koşullarda aşağı giderse devlet alım yapar. Ortalamaya getirir.

6) Durum böyleyse devlet neden doların yükseleceğini söyleyen profesörlere, ekonomistlere, eski ekonomi yöneticilerine ve youtuberlara müdahale etmiyor? 

7) Devlet ihracatçının rekabet edebilmesi için düşük kur istemiyor. Bunu istemediği için doların bu seviyelerde tutunmasına yardımcı oldukları için doların davulunu çalanlara sesini çıkartmıyor.

8) Binlerce yıllık Türk devlet geleneği ortada. Yoksa devlet bir gecede hepsini toplar. Hepsinden hesap sorar. Bu adamlar bir daha da doların d'sini ağzına almaz. Ama bunu şimdilik yapmıyor. Şimdi yapmıyor olması gelecekte yapmayacağı anlamına gelmez.

9) Türk devlet geleneğinde işi bitene kadar kimseye müdahale edilmez. İşi bittiğinde düğmeye basılır. Siz "Dolar yükselecek" davulunu çalanların sonlarına bakın. Hiç acele etmeyin. Bunlara hesap sorulmaya başlandığında ne bunlara iş veren bankalar ne de üniversiteler bunların arkasında durur.

Analizlerimin tamamına Buraya tıklayınız adresinden ulaşabilirsiniz. Beğenen ve retweet yapanlara teşekkür ederim.

Doların yüksek seyretmesine ekonomi yönetimi neden izin veriyor?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön