29 / 03 / 2024

Dolar kurunun yükselmesi konuta yarayacak!

Dolar kurunun yükselmesi konuta yarayacak!

Doların son 1 ay içinde yüzde 10 artarak ilk kez 2,5 TL seviyesine gelmesi, yatırımcının TL’ye dönmesini, TL’de ise gayrimenkule yönelmesine neden oluyor.



Başkent Ankara’da inşaat sektörünün en önemli firmalarından Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, ülkemizde en önemli yatırım araçlarından birinin gayrimenkul olduğunu söyledi.


Yatırımcının diğer yatırım araçlarındaki risklerden uzaklaşmak istemeleri durumunda gayrimenkule yöneldiklerini ifade eden Yıldızhan, özellikle dolarda hızlı tırmanışın portföylerde değişikliğe neden olduğunu kaydetti.


Yıldızhan, dövizde her zirvenin TL’ye dönüşü hızlandırdığını, TL’ye dönüşlerde ise yatırımların ‘risksiz yatırım gayrimenkul’e kaydığını vurgulayarak, “Geçen ayın 11’inde 2,28 TL olan dolar kurunun bir ayda yüzde 10 artarak 2,5 TL’ye çıkması çok sayıda yatırımcı tarafından zirve olarak görüldü. Doların yeniden düşeceğini tahmin edenler ile yüksek kar marjını korumak isteyenler doları TL’ye çevirirken gayrimenkule yöneliyor. Gayrimenkule yatırım yapanlar arasında genellikle yatırım miktarı az olanların ilk tercihi konut olur. Bugün de aynı hareketliliği görüyoruz.” şeklinde konuştu.



Geri Dön