25 / 04 / 2024

Dolar rekor kırdı, euro dibe vurdu! 

Dolar rekor kırdı, euro dibe vurdu! 

Döviz piyasaları yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. Bugün dolar rekor kırarken, euro 20 yılın en dip seviyesine çakıldı. 



Piyalasar açısından bu hafta çok önemli bir hafta oldu. Merkez Bankaları faiz kararlarını açıkladı. Önce Amerika Merkez Bankası ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlı açıkladı. 

ABD Merkez Bankası faiz kararını 75 baz artırırken Türkiye Cumhuryeti Merkez Bankası ise faiz oranları 12 seviyesine indirdi. 

Gelişmiş ülke merkez bankalarının yükselen enflasyonist baskılar karşısında agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri ile resesyon endişeleri derinleşirken, bu durum küresel çapta dolar talebinin güçlenmesine neden oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön