26 / 04 / 2024

Dolar ve euro yükselişlerine kısa bir mola verdi

Dolar ve euro yükselişlerine kısa bir mola verdi

Küresel piyasalarda yükselen döviz iştahı piyasaların sakinleşmesini sağladı. Kürsel borsada yükselişler hızlanırken döviz kurları kısa bir mola verdi. Dolar kuru bugün 18,54'te başlarken euro/TL ise 18,23 TL'den güne başladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki yılın başlarından itibaren enflasyon sorununun geride kalacağını belirtmişti. Hükümet, bir süredir büyümeyi hedefleyen ekonomi politikaları yürütüyor.

 Dolar ve euro yükselişlerine kısa bir mola verdi

Küresel finans piyasalarında dövizdeki işlemler sakin bir hal aldı. Zira küresel borsalarda yükselen risk iştahı parayı güvenli liman dolardan çıkarıp borsalara yönlendirmeye başladı. Doların başlıca para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 111,49 seviyesine kadar düştü. 

Euro/dolar kuru da 0,9836 seviyesinde değerleniyor.

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi ise 788'de gözleniyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön