26 / 04 / 2024

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna ilişkin beklenti raporunu açıkladı. Uluslararası Görünüm raporunda, büyüme beklentileri ve enflasyon öngörüleri yer aldı. Dolar TL karşısında ne kadar değerlenecek. Euro dolara karşı değer kaybedecek mi? İşte raporun dikkat çeken noktaları.



ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna kadar gelişen ülkelerin yanısıra İsviçre, İngiltere ve Ab para birimlerinin dolar karşısında değer kaybedeğini öngördü. Kuruluşa göre en fazla değer kaybı TL'de yaşanacak. Değer kaybetmeyecek tek para birimi ise Tayvan doları olacak.

ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna ilişkin beklenti raporunu açıkladı. Uluslararası Görünüm raporunda, büyüme beklentileri ve enflasyon öngörüleri yer alırken ABD dolarının hangi para birimleri karşısında ne kadar değer kazanacağına da yer verildi. Raporda küresel büyüme beklentilerinin aşağı yönlü olarak revize edildiği belirtilirken enflasyon konusundaki artış beklentilerinin daha geniş kapsamlı olarak sreceğine işaret edildi.  Bloomberg'de yer alan haberde, ABD'de enflasyon artışının süreceği beklentisine değinilirken ABD ekonomisi ve FED ile ilgili olarak şu görüşlere yer verildi: 2022’nin sonuna kadar FED’in şahin duruşu ve güçlenen dolar olguları devam edecek. Kuzey Amerika haricinde enflasyonda zirve noktaların henüz görülmemiş olabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön