26 / 04 / 2024

Dolarda analistlerden gece yarısı şok uyarı! 10 gün sonra sabah kalktığımızda bunlar olacak

Dolarda analistlerden gece yarısı şok uyarı! 10 gün sonra sabah kalktığımızda bunlar olacak

Dolarla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Analistler doların 10 gün sonra geleceği seviye hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.



Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 18,45 seviyelerinde işlem görüyor.

Küresel piyasalarda dolar fırtınası yaşanıyor. Dolar endeksi 20 yılın zirvesine çıkarken euro ve sterlin tarihi düşük seviyelerini gördü.

Fed’in çarşamba günkü faiz kararının ardından dolar kademe kademe yükselirken altın ve borsalar değer kaybetti. İçeride Dolar/TL 18,48 ile rekor kırıldı. 

Doların 6 para birimine karşı değerini gösteren dolar endeksi 114 puana çıkarak Mayıs 2002'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ALTIN NE DURUMDA?

Geçtiğimiz hafta art arda açıklanan faiz kararları altın fiyatlarını vurdu. Ağır bir darbe alan fiyatları düşüşe geçti. Fed’in 75 baz puanlık faiz artışının ardından dolar endeksi Mayıs ayından bu yana yüksek seviyesine ulaştı. Doların güçlenmesi altın fiyatlarının yeniden çakılmasına neden oldu.

Dolardaki yükselişin etkisiyle güç kaybına uğrayan Ons Altın 2,5 yılın dibinde işlem görüyor. Ons altın Nisan 2020'den bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1626 dolara kadar geriledi.

Ons altın güne 1644 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1626 dolar, en yüksek de 1646 dolar seviyesini gördü. Şu suralar 1646 dolar seviyesinde işlem görüyor.

24 Eylül Cumartesi günü 972 lira seviyelerinde işlem gören altının gram fiyatı bu sabah itibariyle 972 seviyelerinde işlem görüyor.

Doların güçlenmesi altın fiyatlarında düşüşe sebep oldu. Dolar endeksi 20 yılın zirvesinde seyrediyor. Fed'in agresif faiz artırımlarına devam etmesi halinde altın fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskının devam edebileceğini de öne sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön