17 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri 10 gün sonra başlayacak!

Emlak vergisi ödemeleri 10 gün sonra başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ilk taksit ödemelerini Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde yaptığı emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri yaklaşıyor. 2015 yılı emlak vergisi ödemeleri 10 gün sonra başlayacak..



Emlak vergisi ödemeleri 10 gün sonra başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ilk taksit ödemelerini Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde yaptığı emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri yaklaşıyor.


Vergi takvimine göre verginin ikinci taksiti Kasım ayında ödenecek. Buna göre emlak vergisi ödemeleri 10 gün sonra başlayacak.


Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi borçları, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine ödeniyor. 


Ancak taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 



Emlak vergisi ödememenin cezası nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön