19 / 04 / 2024

Dolarda beklenen patlamayı yazdık! Bundan sonra olacaklar ise herkesi şaşkına çevirecek

Dolarda beklenen patlamayı yazdık! Bundan sonra olacaklar ise herkesi şaşkına çevirecek

Dolarda beklenen patlama gerçekleşti. Döviz kuru 17 lirayı aştı. emlakkulisi.com olarak dün 'Dolar patlamasına neden olacak! Yarından sonraya dikkat' demiştik. Bundan sonra dolarda beklenen sıcak gelişmelere gelin yakından bakalım...



Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarına göre; mayısta en yüksek reel getiri, yüzde 3,86 oranıyla dolarda oldu.

TÜİK, mayıs ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını bugün açıkladı. Buna göre; aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,86 oranında dolarda oldu. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde ise dolar yüzde 1,66 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Doların yükselişi ise bugün de devam etti. Döviz kuru 17 lira 13 lirayı görerek TL karşısındaki en yüksek seviyesine geldi. 

Ekonomi uzmanları TL'nin dolar karşısındaki değer kaybını Türkiye'nin düşük faiz politikasına ve CDS risk priminin rekor seviyeye yükselmesine bağladı.

Türkiye'nin 5 yıl vadeli CDS risk primi 740 baz puan ile son 14 yılın en yüksek düzeyinden işlem görüyor. İstisnai derecede yüksek olan bu seviye teknik olarak temerrüt riskinin yüksek olduğu anlamına geliyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön