29 / 03 / 2024

Dolarda bu iyi günlerimiz! Resmi iki toplantıda da açıkça söylemişler

Dolarda bu iyi günlerimiz! Resmi iki toplantıda da açıkça söylemişler

Dolardaki yükselişin ne kadar süreceği merak edilirken, ABD'den dikkat çeken bir haber geldi. Kansas City Fed Başkanı Esther George, FED üyelerinin iki toplantıda da 50'şer baz puanlık faiz artışını savunduğunu söyledi.



ARTIŞ TALEBİNDEN VAZGEÇMİYORLAR

Kansas City Fed Başkanı Eshter George “hisse senetleri piyasasında yaşanan zorlu haftanın bir parça Fed sıkılaşması endişelerini yansıttığını” kabul etse de yarım puanlık faiz artışlarını desteklemekten vazgeçmeyeceğini belirtti.

CNBC’ye konuşan George, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon yüksek kaldıkça faizin artırılacağı mesajını yineledi. Son dönemde bazı yatırımcılar Fed’in piyasa dostu bir duruşa yakınsayacağını öngören “Fed put” stratejisini dile getirmişlerdi.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön