20 / 04 / 2024

Dolarda nefesler tutuldu Döviz yatırımcısının uykularını kaçıracak

Dolarda nefesler tutuldu Döviz yatırımcısının uykularını kaçıracak

ABD-Çin arasında Tayvan üzerinden yaşanan gerilim piyasaları hareketlendirirken dolardaki beklenti de piyasaları şaşkına çevirdi. Bununla birlikte bankalararası piyasada dolar/TL 17,96-17,97 bandında hareket ediyor. 



Bankalararası piyasada dolar/TL 17,96-17,97 lira bandında hareket etmeye devam ediyor. 

Dolar çarşamba günü 18 lira seviyesini görerek 20 Aralık 2021’den beri en yüksek düzeye yeniden çıkmış oldu.
Euro/TL ise 18,30 lira civarında işlem görüyor.

Küresel pay piyasaları geçen hafta ABD-Çin arasında Tayvan üzerinden devam eden gerilim ile beklentilerden iyi gelen makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçlarıyla hedef buldu. Haftanın son günü açıklanan ABD'nin tarım dışı istihdam raporundaki rakamların beklentilerden oldukça iyi gelmesi ile Fed'in gelecek ay faizlerde 75 baz puanlık bir artırıma gideceğine yönelik beklentiler de güçlenirken, tahvil piyasasında satışlar hızlandı, dolara olan talep arttı. Gelecek hafta yurt içinde ödemeler dengesi ve sanayi üretim endeksi, yurt dışında da ABD, Çin ve Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön