18 / 04 / 2024

Dolardaki artış devam ederse altın fiyatları ne olur? 1 gram bile altınınız varsa bakın! Altın için şok rakam!

Dolardaki artış devam ederse altın fiyatları ne olur? 1 gram bile altınınız varsa bakın! Altın için şok rakam!

Reuters’ın teknik görünümünde dolar ve altınla ilgili önemli değerlendirmelere yer verildi. Peki dolardaki artış devam ederse altın fiyatları ne olur? 1 gram bile altınınız varsa bakın! Altın için şok rakam!



Reuters tarafından hazırlanan yılın son çeyreğine ilişkin teknik görünüm raporunda altın ve dolarla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yer aldı.

Avrupa'da yaşanan enerji krizi, bununla beraber PMI rakamlarında yaşanan düşüş, Uzakdoğu’da ise pandemi ve durgunluk siparişlerin baskılanmasını sağlıyor. Senenin son çeyreğinde metal ve enerji piyasalarında dolar gücünü hissettirmeyi sürdürecek. Teknik analiz verileri, Ekim-Aralık döneminde petrol, bakır, alüminyum, altında daha düşük seviyelerin test edilebileceğini işaret ediyor. Artış beklenen ürünler arasında zirvede buğday yer alıyor. 

Dolardaki artış devam ederse altın fiyatları ne olur? 1 gram bile altınınız varsa bakın! Altın için şok rakam! 

Dünya'da Evrim Küçük'ün haberine göre; emtia piyasalarında oluşan düşüş eğiliminin sorumlusu şeklinde belirtilen dolar, Fed’in agresif faiz artışları sebebiyle 20 senenin en yüksek seviyesinde daha da güç kazanmanın peşinde. Reuters tarafından hazırlanan yılın son çeyreğine ilişkin teknik görünüm raporunda yer alan verilere göre; Dolar Endeksi’nin 120.33-121.02 aralığına çıkabileceği ifade ediliyor. 121 bölgesi, 2001'den bu güne en yüksek seviyeyi gösteriyor. Her iki seviye de önemli bir direnç olarak belirtiliyor ve geri çekilme ya da daha fazla yükselişi tetikleyebileceğine ilişkin uyarılarda bulunuluyor. 

Reuters’ın teknik görünümünde Doların bu seviyelere yükselmesi durumunda diğer emtia gruplarında yaşanabilecek fiyat hareketlerine değinildi. Peki altın fiyatları yükselir mi? Altın fiyatları ne olacak? Ons altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte altın fiyatlarıyla ilgili merak edilen ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön