25 / 04 / 2024

Dolardaki düşüş devam edecek mi? Remzi Özdemir açıkladı!

Dolardaki düşüş devam edecek mi? Remzi Özdemir açıkladı!

BDDK'nın hamlesinin ardından dolarda hızlı bir çakılma yaşanırken, Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir konuya ilişkin açıklama yaptı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kasasında 15 milyon dolar bulunduran şirketlere kredi verilmesini yasaklayan bir karar açıkladı.

Ekonomist Remzi Özdemir'e göre bu, "Paraya ihtiyacın varsa dolarlarını sat" anlamına geliyor. 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yeniçağ yazarı Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"BDDK kasasında 15 milyon dolar bulunduran şirketlere kredi yasağı getirdi. Bu şu anlama geliyor, 'Paraya ihtiyacın varsa dolarlarını sat.'

Dolardaki düşüş devam edecek mi? Remzi Özdemir açıkladı!

İşte bu açıklamayı BDDK piyasalar kapandıktan sonra yaptı. İlk dakikalarda kimse bunun dövize etkisini düşünemedi. Ancak özellikle kredi kullanan şirketler için hayati bir karardı. Çünkü şirketler 50 puanlık negatif faizin getirdiği büyük kazançtan dolayı dövizini bozmayıp tam tersi kredi kullanıyordu."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön