18 / 04 / 2024

Dolardan sonra bu sefer de Euro! Resmen tarih verdiler

Dolardan sonra bu sefer de Euro! Resmen tarih verdiler

Amerikan Merkez Bankası'nın faizleri yükseltmesi doları etkilemişti. Bu sefer faiz artırımı hazırlığı içine Avrupa Merkez Bankası girdi. Tarih olarak Temmuz verildi.



BEKLENTİ YÜKSELDİ

AMB’nin gelecekte atabileceği adımlar kesinlik kazanmazken, Avrupa Merkez Bankası’nın sözcüsü konu hakkında yorum yapmadı.

Haber öncesi AMB’den yıl sonuna kadar 89 baz puanlık faiz artışını fiyatlayan para piyasaları da bu beklentiyi 91’e yükseltti. Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau geçen hafta yaptığı açıklamada, bu yıl sona ermeden faizlerin sıfırın üzerine çıkması ihtimalini “makul” olarak değerlendirmişti. Faiz artırım tarihi olarak ise Temmuz ayı işaret ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön