19 / 04 / 2024

Doların Rusya’nın ihracatındaki payı yüzde 50’nin altında!

Doların Rusya’nın ihracatındaki payı yüzde 50’nin altında!

Bloomberg, doların Rusya’nın ihracat gelirlerindeki payının 2020 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 50’inin altına indiğini aktardı.



Bloomberg haberinde, Rusya’nın ihracat gelirleri yapısında dolar payının 2020 yılının 4. çeyreğinde yüzde 50’inin altına indiği görülüyor. Dörtte üçünden fazlası Euro cinsinden yapılan Çin ile ticaretin bunda etkili olduğu kaydedildi. Euro’nun, Rusya’nın ihracatındaki payı 10 puandan fazla artarak yüzde 36’ya yükseldi.

Moskova, Washington’un, yaptırım politikasıyla dolara olan güveni baltaladığını ve ticarette diğer dövizlere geçmeye zorladığını defalarca dile getirmişti.

Doların Rusya’nın ihracatındaki payı yüzde 50’nin altında!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin doları sadece uluslararası hukuka aykırı olarak değil, tüm uluslararası ilişkiler sistemini yok etmek için kullandığını dile getirmişti.

Ekonomiyi dolardan kurtarma politikasının, ABD para biriminin dolaşımının yasaklandığı anlamına gelmediğini kaydeden Moskova, bu politikanın diğer para birimleri için ekonomik olarak avantajlı koşullar yaratmaya yönelik olduğunu kaydetmişti.

ABD, Rusya'ya çifte amaçlı ürün ihracat kurallarını sıkılaştırıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön