26 / 04 / 2024

Dolar/TL bir günde 3 milyar doları yuttu!

Dolar/TL bir günde 3 milyar doları yuttu!

Türk Lirası döviz karşısında tarihi değer kaybı yaşamaya devam ederken 18.400’ü gören doları frenlemek için 3 milyar dolara yakın bir dolar satışı yapıldığı ve piyasaya müdahale edildiği iddia edildi. Mayıs 2002'den beri gördüğü en yüksek seviyesine çıkan dolar endeksi 112,071’i gördü.



 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın  gösterge faizini yüzde 12’ye düşürmesi dolar/TL’de sert hareketlere neden oluyor. 

Dün Merkez Bankası’nın faiz kararının hemen ardından 18.400’ü bulan doları frenlemek için yine arka kapı satışlarıyla piyasaya müdahale edildiği ve dün ile bugün toplamda 3 milyar dolara yakın bir satış yapıldığı iddia edildi.

Paramedya.com’un haberine göre özel bir bankanın Hazine’den sorumlu genel müdür yardımcısı, müdahaleyi “göğüs göğüse çarpışma” olarak yorumladı. 

Kamu bankalarının yanı sıra bazı kuruluşlara da satış yaptırıldığı iddia ediliyor. Söz konusu bankacı dün T.C. Merkez Bankası’nın kararından sonra dün saat 12.00’ye kadar yaklaşık 3 milyar dolarlık bir müdahale olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön