26 / 04 / 2024

Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar/TL, yeni güne düşüşle başladı ve ardından 8,05 seviyelerinden işlem görüyor.



Dolar/TL, dün en düşük 8,0299 ve en yüksek 8,1326 seviyelerini görürken, günü önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 8,0794'ten tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, bugüne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 8,0480'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda, avro/TL yüzde 0,2 düşüşle 9,6540'tan, sterlin/TL de yüzde 0,4 değer kaybıyla 11,0990'dan satılıyor.

Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar endeksi, üst üste 3 günlük düşüşün ardından bugün 91,6 seviyelerinde yatay seyrederken, avro/dolar paritesi 1,1980 ile önceki kapanış seviyesinin hemen altından alıcı buluyor.

Analistler, artan jeopolitik riskler, çip krizi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayılarındaki yükselişin risk iştahını azalttığını belirterek, buna karşın ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın "tahvil alımlarının azaltılmasının, politika faizinin artırılmasından çok daha önce gerçekleşeceğine" dair sözle yönlendirmesinin gelişmekte olan ülke para birimlerini desteklediğini söyledi.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararının izleneceğini aktaran analistler, karar metnindeki olası değişikliklerin kurların seyrinde belirleyici olacağını ifade etti.

Dolar/TL 8,11 seviyelerinde işlem görüyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön