23 / 04 / 2024

Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlayarak 7,37 seviyesinde işlem görüyor.



Dolar/TL, dün en düşük 7,3526, en yüksek 7,4570 seviyelerini görürken, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,6 azalışla 7,3611'den tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL,haftanın son gününe yükselişle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla bir önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,2 üzerinde 7,3740'tan işlem görüyor.

 Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Avro/TL, aynı dakikalarda bir önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 8,9530'dan, sterlin/TL ise önceki kapanışın hemen üzerinde 10,0810'dan satılıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün katıldığı video konferans etkinliğinde, enflasyonda sorun görmedikçe faizleri yükseltmeyeceklerini belirterek "Faiz oranlarını artırma zamanı geldiğinde bunu kesinlikle yapacağız ama bu zaman yakın değil." ifadesini kullandı.

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ekonomik krizle mücadele için 1,9 trilyon dolarlık yardım paketi önerisini sundu. Dün 90,0-90,6 dar bandında dalgalanan dolar endeksi, bugün 90,3 seviyesinde dengelendi.

Dün yayımlanan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) aralık ayı para politikası toplantı tutanaklarında, avro kurundaki yükselişin enflasyon görünümü üzerinde olumsuz etki oluşturabileceğinin vurgulanmasının ardından 1,2111 seviyesine kadar gerileyen avro/dolar paritesi, şu dakikalarda analistlerin destek olarak niteledikleri 1,2120'nin üzerinde işlem görüyor.

Döviz mevduatı rekor kırdı!

Dolar/TL yeni güne 7,42 seviyelerinde başladı!

Dolar/TL yeni güne 7,44 seviyelerinde başladı!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön