24 / 04 / 2024

Dolar/TL'de kritik rakam açıklandı! Bu seviyeyi görürse piyasalar alt üst olacak! 

Dolar/TL'de kritik rakam açıklandı! Bu seviyeyi görürse piyasalar alt üst olacak! 

BDDK’nın adımlarının ardından, dolarda sert geri çekilmeler kaydedildi. Peki dolar artacak mı, düşecek mi? Dolar/TL kurunu neler bekliyor? İşte son dakika ayrıntıları ve doların geleceği...



Dolar kurundaki hızlı artışın engellenmesi amacıyla hayata geçirilen adımların ardından dolar 17.50 TL sırından 16 liraya kadar sert bir düşüş kaydetti. Sonrasında 16 lira 50 kuruş seviyesinin üzerinde dengelenmeye çalıştı. 

Dolar/TL de kritik rakam açıklandı! Bu seviyeyi görürse piyasalar alt üst olacak!  

DOLARDA 17.07 TL KRİTİK

Dünya'dan Ufuk Korcan'ın aktardığına göre; Dolar/TL paritesinde haftalık bazdaki grafikte yaşanan sert geri çekilmeyle beraber 2 Mayıs 2022 haftasında başlayan yükseliş trendinin altına düşüldü. Bunun yanı sıra yine 17.07 TL seviyesinin de düşürülmesinin teknik açıdan olumlu olduğuna dikkat çekildi. 

Düşüş eğiliminin sürmesi için 15.60-15.73 destek bölgesinin kırılmasının gerekli olduğu belirtilirken, bunun gerçekleşmesi halinde ilk etapta 14.85 ve 14.47 TL seviyelerine doğru bir geri çekilme yaşanabileceği vurgulanıyor. 

Dolar/TL de kritik rakam açıklandı! Bu seviyeyi görürse piyasalar alt üst olacak!  

Fakat paritede bu seviyeler test edilse bile ana trend hala yukarı yönlü görülüyor. Bir trend dönüşümünden ve aşağı yönlü yeni bir trendden bahsedilebilmesi için 6 Eylül 2021 haftasında başlayan yükseliş trendinin kırılması gerekiyor. Bunun için de 13 lira 93 kuruş seviyesinden düşük fiyatlandırmanın yaşanması gerekli. 

Doların olası yukarı trendini sürdürmesi ve 17 lira 07 kuruşun aşılması halinde, 18 lira 25 kuruş seviyesine ulaşması mümkün olabilir. 

Dolar/TL de kritik rakam açıklandı! Bu seviyeyi görürse piyasalar alt üst olacak! 

DOLARDA SON DURUM NE?

Yatırımcılar uluslararası piyasalarda sabahın erken saatlerinden itibaren dolar kurunu merak ediyor. Dolar 2 Temmuz sabahına da artışla başladı. Dolar/TL bu sabaha yüzde 0,52 oranında yükselişle başlarken, alış fiyatı 16,72 TL, satış fiyatı bugün 16,79 TL seviyesinde oldu.

Elinde 1 Gram altını bile olanlara kritik uyarı! Bu iki rakama dikkat!

Doları şimdi bir kenara bırakın! Yatırımcılar gözlerine inanamıyor! Euro kurunda son dakika gelişmesi...

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına da zam geldi! Temmuz'da kim kaç lira maaş alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön