26 / 04 / 2024

Domates ve salatalık üreticileri konuştu! İşte şaşırtan sonuç!

Domates ve salatalık üreticileri konuştu! İşte şaşırtan sonuç!

Domates ve salatalık her sofranın vazgeçilmez gıdaları arasında yer alıyor. Üreticiler bekledikleri rekolteyi açıkladı. İşte detaylar!



Tarım toprakları Sakarya Nehri tarafından sulanan Söğüt ilçesine bağlı Hamitabat köyünde yetişen salatalık ve domatesler, büyük şehirlere satılıyor ve milyonlarca kişinin sofraları süslüyor. Mikroklima özelliği ile yılda üç kez ürün yetiştirme özelliğine sahip bölgede yetişen salatalık ve domatesler, verimi bir şekilde ve fiyatları ile bu yıl üreticisini de memnun etti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün verilerine göre, il genelinde 2 bin 350 dekar alanda domates, 1650 dekar alanda da salatalık olmak üzere toplam 4 bin dekar sera alanı yer alıyor.

Bu sene için de domateste 19 bin ton, salatalıkta ise 13 bin ton olmak üzere toplam 32 bin ton rekolte beklentisi var. Hamitabat köyü Muhtarı İbrahim Metin, AA muhabirine, iyi bir sezon geçirdiklerini söyleyerek "Kış mevsiminde marul kıvırcık olarak, yaz mevsiminde ise domates ve salatalık olarak üretim yapılmaktadır. Genelde pazarımız İstanbul ve Adapazarı" şeklinde konuştu.

Her iki ürün için de şu zamanki fiyatlardan memnun olduklarını dile getiren Muhtar Metin, "Özellikle domates kilogramı 10 liradan alıcı var. Salatalığın kilogramı şimdi 4 lira gibi bir fiyattan gidiyor" dedi. Üretici Yunus Cebi ise 8 dönüm alanda 20 bin kök salatalık üretimi yaptıklarını açıkladı. Bölgenin iklim şartlarının seracılık için verimli ve elverişli olduğunu belirten Cebi, yetiştirdikleri salatalıkları hale götürüp sattıklarını kaydetti. Üreticilerden biri de Hüseyin Avcı da 8 dönüm salatalık serasından 200 ton ürün almayı amaçladıklarını ve bu üretim miktarını da yakaladıklarını söyledi.

Domates üreticisi olan Hasan Dülger de serada yetiştirdikleri "volenta" türü olan domatesten çok iyi verim elde ettiklerini aktararak "Alıcılar da çok memnun. Allah bereket versin, şu anda  güzel para kazanmaktayız ve benim 14 seram var her tarafına ekim yapıyorum" dedi.

Yeni istihdam modeli belli oldu! İşveren ve işçi detayı gözden kaçmadı!

Kiracılar bu ayrıntıya dikkat etmeli! Yoksa yolun sonu mahkeme! İşte detaylar!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan sanayicilere uyarı: Hepinizin listesi elimizde


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön