25 / 04 / 2024

Domotex 2013 Uluslararası Halı Yer Döşemeleri Fuarı 12 Ocak'ta!

 Domotex 2013 Uluslararası Halı Yer Döşemeleri Fuarı 12 Ocak'ta!

Dünyanın en büyük ihtisas fuarlarından olan ''Domotex 2013 Uluslararası Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı'' 12 Ocak'ta açılacak




     Almanya'nın Hannover şehrinde her yıl düzenlenen Domotex Uluslararası Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı bu yıl 12-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

     Geçtiğimiz yıllarda Türk firmaları tarafından büyük ilgi gören Domotex Fuarı'na bu yıl 10 farklı ürünle çoğunluğu Gaziantep ve İstanbul'da yerleşik olan toplam 129 Türk firması katılacak. Katılımcı firma sayısıyla Türkiye yabancı ülkeler sıralamasında Hindistan ve Çin'in ardından bu yıl da yine 3. sırasını koruyacak. 

     Domotex'de bu yıl, 4 gün süreyle toplamda 60 ülkeden bin 400 katılımcı firma ürünlerini sergileyecek. Her yıl yaklaşık 80'in üzerinde ülkeden 40 bin civarında sektör temsilcisinin ziyaret ettiği fuara ilgi duyan ziyaretçiler, genellikle toptancılar, iç mimarlık firmaları, otel işletmeleri, mobilya ve ev tekstili firmaları uzmanlarından oluşuyor. 

     Türkiye'nin Hannover Ticaret Ataşeliği tarafından yapılan açıklamaya göre, fuarda bu yıl Türkiye'nin Hereke'den Van'a kadar kültür ve sanatını temsil eden el işlemesi halı ve kilimleri, İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) organizasyonunda 15, 16 ve 17. hollerde sergilenecek. 

     Hannover Ticaret Ataşesi Esabil Yurdakul ise, fuar süresince her gün fuar alanında olacaklarını belirterek, firmalarla tek tek görüşeceklerini ifade etti. 

     Bu arada, bu yılki Domotex'in açılışına, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı ile İhracat Genel Müdür Yardımcısı Volkan Ağar'ın katılacağı da belirtildi. 

AA


Geri Dön