24 / 04 / 2024

Donald Trump, Roubini filminde rol alacak!

Donald Trump, Roubini filminde rol alacak!

Emlak Kralı Donald Trump Roubini filminde rol alacak



Küresel finansal krizi ilk tahmin etmesi nedeniyle adı "Kâhin"e çıkan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ünlü Hollywood yıldızlarıyla, "Wall Street: Para Asla Uyumaz" filminde rol alacak

Ekonomi dünyasının son yıllarda öne çıkan isimlerinden New York Üniversitesi profesörü Nouriel Roubini, Wall Street'ten sonra Hollywood'a da göz kırptı. 2008'de patlak veren küresel finansı ilk tahmin eden kişiler arasında yer almasıyla adı 'Kahin'e çıkan Roubini, Eylül ayında vizyona girecek "Wall Street: Para Asla Uyumaz" filminde rol alıyor. Dr. Hashimi rolüyle beyaz perdeye merhaba diyecek olan Roubini'nin rol arkadaşları arasında ünlü Hollywood yıldızları Michael Douglas ve Susan Sarondon ile 'Emlak Kralı' milyarder Donald Trump'da bulunuyor. 24 Eylül'de gösterime girecek olan "Wall Street: Para Asla Uyumaz" filminde ekonomi dünyasının yakından tanıdığı, piyasaya yön veren bir çok ünlü ekran karşısına geçiyor. Yönetmenliğini Oliver Stone'un üstlendiği filmde Dr. Hashimi rolüyle ekran karşısına geçen Roubini'nin üstlendiiği rol kesin hatları ile belirgin değilse de İstanbul doğumlu ve ailesinin bir tarafı İsrailli diğer tarafı da İranlı olan Roubini'nin rolünün ekonomi ile bağlantılı olabileceği konuşuluyor. Roubini'nin rol arkadaşı ABD'li emlak kralı milyarder Donald Trump ise filmde kendisini oynayacak. 70 milyon dolarlık bir bütçe ayrılan filmin konusu hala süren ekonomik krizin en can alıcı zamanı yani başlangıcı.

İLK FİLM ÖDÜL ALMIŞTI
Filmde mortgage devleri Freddie Mac ve Fannie Mae'nin kamunun el koymasıyla başlayan, Lehman Borthers'ın batışıyla devam eden süreç ve yarattığı etki konu alınıyor. Filmde, iki Wall Street yatırımcısının krizi önceden sezip bunu finansal çevrelere haberdar etmesi anlatılıyor. 1 saat 47 dakikalık filmin yönetmen koltuğunda yine Oliver Stone var. Başrolünde ise Micheal Douglas'a Shia La- Beouf eşlik ediyor. 1987 yılında çevrilen Wall Street filminin devamı niteliğindeki film, dünya ekonomisin kalbi New York çevresinde geçiyor. 23 yıl önce beyaz perdede yer alan Wall Street filmi o yıl Akademi Ödülü'nü almıştı.
Sabah-Kerim Ülker


Geri Dön