26 / 04 / 2024

Dönmezler İnşaat'tan depreme dayanıklı konut projeleri!

Dönmezler İnşaat'tan depreme dayanıklı konut projeleri!

Dönmezler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldırım, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hayata geçirilen konut projelerini ve yatırımlarını anlattı. Yıldırım, depreme dayanaklı konutlar üretiklerini açıkladı.



Son yıllarda hayata geçirdikleri başarılı konut projeleri ile sektörde adından sıkça söz ettiren  Dönmezler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldırım, kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki projelerinden bahsetti. 


Yeni projeleri ile inşaat sektöründeki çıtayı yükseltmeyi hedefleyen Dönmezler İnşaat, yeni konut projelerini anlattı.


Yıldırım, '9 yıldır sektörde faaliyet gösteren şirketimiz, konut projeleriyle başarılı işlere imza attı. Kullandığımız son teknoloji ve malzeme kalitesiyle hem markamızı sektörde bilir hale getirdik hem de müşteri memnuniyeti sağlayarak sonraki projelerimize referans sağladık' şeklinde konuştu.


İnşaat projelerinde en mühim şeyin malzeme kalitesi ve eğitimli iş gücü olduğunu açıklayan Yıldırım, 'Bu iki nokta çok önemlidir. Kullandığınız inşaat malzemeleri kalitesiz ve çalışanlarınızda eğitimsiz olursa projeniz daha en baştan başarısız olur. Burada yaşayacak müşterilerimizin can güvenliği bizim için her şeyden çok önemli. Satın aldıkları konutlarda güvenle ve huzurla yaşamaları için hiçbir şeyden kaçınmamanız gerek' ifadelerini kullandı.


Konut projelerinin kentsel dönüşüm yasasına uygun şartlarda hazırlandığını söyleyen Yıldırım, 'Deprem maalesef ülkemizin bir gerçeği. Bununla yaşamayı öğrenmek ve bu afete karşı hazırlıklı olmak gerek. Biz de konut projelerimizde bunu ölçüt olarak kullanıyoruz. Son teknoloji ve birinci sınıf malzeme kalitesi kullanarak, eğitimli ve profesyonel çalışanlarımızla hazırladığımız konutlarımız depreme meydan okuyor.' diye konuştu. Sektörde yer alan bazı firmaların bunu göz ardı ettiği ve daha fazla kâr etmek için düşük kalite malzeme kullandığını belirten Murat Yıldırım, 'Elde ettiğiniz kâr, insan hayatından daha değerli değildir. Markanızın adının kirlenmesi ve sektörde yaşadığınız kayıptan daha önemlisi hayatınız boyunca karşı karşıya kalacağınız vicdanınızdır' dedi.


Dönmezler İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Murat Yıldırım, projelerinde estetiğe ve çevreye de önem verdiklerini açıkladı. Yıldırım,  şu şekilde konuştu: 'Amaç sadece bir konut yapıp satmak değil; bir yaşam alanı inşa etmek. İnsanlar yaşadıkları konutlarımızda huzur bulmalı. Şehrin karmaşasından çıkıp evlerine geldiklerinde ferahlamalı. Bu yüzden biz hem konutlarımızın iç mimarisinde hem de çevre düzenlemesinde estetiğe çok önem veriyoruz. Zaten artık vatandaşlarda satın alacakları konutlarda bunlara çok önem veriyor. Yani bir konut satın almaktan çok bir yaşam alanı satın almayı tercih ediyorlar.'


Türkiye'nin inşaat alanında diğer ülkelere ihracat yaptığını ve bunun milli ekonomiye büyük katkı sağladığını ifade eden Yıldırım, konut projelerine sadece ticaret olarak bakmadıklarını, bu meseleyi milli bir mesele olarak gördüklerini açıkladı. 


Murat Yıldırım, inşaat sektöründe yaptıkları başarılı projelerin yanında madencilik sektöründe de yatırımlarda bulunacaklarını açıklayarak, 'Konut projelerimizde teknoloji ve kaliteyi bir araya getirdik. Şimdi aynı bilinçle mermer alanında yatırımlarda bulunmak istiyoruz. Ülkemiz mermer kaynağı açısından zengin bir ülke. Bu hazine yer altında yatmamalı. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın menfaatleri için kullanılmalı. Bu nedenle mermercilik sektöründe yatırımlara ihtiyaç var. Biz ülkemize bu alanda da önemli hizmetler vermek istiyoruz. Madencilikte de Türkiye'nin yüz akı olacağız' dedi.



Sabah


Geri Dön