18 / 04 / 2024

Dönüşümde itici güç siyasi iradenin kararlılığıdır!

Dönüşümde itici güç siyasi iradenin kararlılığıdır!

5'inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na katılan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, "Kentsel dönüşümde en büyük itici güç siyasi iradenin kararlılığıdır" ifadelerini kullandı.



Antalya 5’inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı gerçekleştirildi. Kurultaya katılan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, "Kentsel dönüşümde en büyük itici güç siyasi iradenin kararlılığıdır" dedi. 


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avni Çelik, kentsel dönüşümün, Türkiye'nin son yıllarda başlattığı en önemli değişim ve dönüşüm süreçlerinden biri olduğunu ifade etti. Çelik, "Bu süreç, yaklaşık olarak 7 milyon evi ve 30 milyon vatandaşı direkt olarak etkiliyor. Bu kadar büyük bir dönüşümü gerçekleştirmek kolay değil. Bu konuda en büyük itici güç, siyasi iradenin kararlılığıdır. Kentsel dönüşümü başlatan siyasi irademiz, başarıyla tamamlamaya da kararlı" diye konuştu. Farklı özellikteki bölge ve alanların senaryo analizleri yapılması gerektiğinin altını çizen Avni Çelik, "Bu yönde geniş kapsamlı çözümler üretilmesine ihtiyaç var. Hak sahiplerinin beklentilerinin tam olarak karşılanamadığını düşünmesi, finansal kaynak, ilgili yasal düzenlemelerdeki değişiklik ihtiyaçları gibi sorunların çözülmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.


Sektöre can suyu oldu

Çelik, ekonomideki yüzde 5.1'lik büyümeye en büyük katkının inşaat ve gayrimenkul sektörünün sağladığını söyledi. Gayrimenkulde yüzde 7.7, inşaatta yüzde 8 oranında büyümenin gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, "Bu iki sektörde ekonomiye can suyu oldu" dedi. Çelik sözlerine şu şekilde devam etti, "Yıl sonuna kadar 2016'nın 1.3 milyon bandına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl, konut satın alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesi, gayrimenkul sertifikası ve geçici vergi indirimi, sektörü etkileyen önemli gelişmelerdi. Sektör, bu olumlu gelişmelerin de etkisiyle, 2017'yi başarıyla tamamlayacak"

 

Hedef 2.5 milyon metrekare

Avni Çelik, Sinpaş projelerine de değindi. Çelik, satışı devam eden projeler ve üretim süreci devam eden şantiyelerde şu anda 1 milyon metrekarelik alanda büyük yatırımları olduğunu söyledi. Çelik, "Planladıklarımız ise 2 milyon 500 bin metrekareye ulaşıyor. Yurtiçinde İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Bilecik, Eskişehir, Niğde, Muğla'da, yurt dışında Riyad, Cidde, Frankfurt'da çalışıyoruz. Riyad ve Frankfurt yatırımlarımız ile yeni enerji yatırımlarımız önümüzdeki dönemde önemli projelerimizin arasında olacak." ifadelerini kullandı. 


Dönüşüm ortak akıl oluşturuyor

Kentsel dönüşüm her mahalleye ve her aileye temas eden bir süreç.  Çelik, "Sabah'ın öncülük ettiği bu kurultay, Türkiye'nin farklı bölgelerinde uzman, sektör temsilcileri, siyasi irade ve vatandaşları bir araya getirerek, ortak akıl oluşturmada çok önemli bir görev üstleniyor" ifadelerini kullandı. Çelik, Antalya'nın bölgenin önde gelen şehirlerinden biri olduğunun altını çizdi. Çelik, "Antalya'daki kurultay, sadece bu güzel şehri değil, tüm Akdeniz bölgesini etkileme gücüne sahip. Kurultayın, bölgesel değişim sürecine katkı sağlayacağına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

 


Geri Dön