25 / 04 / 2024

Dostluk Mühendislik İnşaat ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!


Dostluk Mühendislik İnşaat ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi bugün Şişli'de 5 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.



Dostluk Mühendislik İnşaat ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi bugün Şişli'de 5 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Dostluk Mühendislik İnşaat ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi  konusu:
Şirketin başlıca amaç ve faaliyet alanları aşağıdaki gibidir: Türkiye ve diğer ülkelerdeki UHV Yüksek Kapasiteli Elektrik Laboratuvarı Projelerine ilişkin her türlü tasarım, mühendislik, inşaat, işletme ve teknik hizmet işleri; her türlü yerli ve yabancı inşaat projelerine ilişkin taahhüt işleri, ekonomik yardım projelerinin üstlenilmesi; sözleşmesi yapılmış projelerde çalışacak uzman işçilerin istihdamı, gönderilmesi ve görev dağılımının yapılması; makine, ekipman ve materyallerin ithalat ve ihracatı; inşaat malzemeleri, ekipmanlar ve makinelerin satın alınması ve kiralanması. Yukarıdaki amaç ve konusunu gerçekleştirmek için Şirket; a) Her türlü tasarım, proje, tedarik, inşaat, gözetim, işletmeye alma, işletme, bakım, onarım, ürün ve makine teçhizat ithalat, ihracatı, depolama, taşıma, yedek parça tedariki ve lojistik tedarik ve yukarıda belirtilen amacına ulaşmak için diğer her türlü faaliyette bulunabilir ve hizmetleri ifa edebilir. b) Şirket faaliyetleri ile ilgili olarak bütün hakları edinebilir ve borçları yüklenebilir, her türlü taşınmaz malları veya taşınmaz hükmündeki hakları, her çeşit taşınır malları ve taşınmaz veya taşınırlar üzerindeki ayni ve şahsi her türlü hakları iktisap, devir ve temellük edebileceği gibi aynı yollarla elden çıkarabilir, teminat gösterebilir, yurt içinde veya yurt dışındaki banka ve kredi kuruluşlarından her türlü kredi alabilir, bu amaçla kredi sözleşmeleri akdedebilir, rehin ve ipotek kabul veya tesis edebilir, fek edebilir, garanti sözleşmeleri yapabilir, teminat ve kefalet alabilir, verebilir, kamu ve özel sektör ihalelerine iştirak edebilir, taahhüt işleri için sözleşmeler akdedebilir, amaç ve konusu için gerekli ve faydalı alt-sözleşmeler yapabilir, ilgili makamlara başvurarak, yatırım ve ihracat teşvikleri, muafiyet ve istisnalarından yararlanabilir, işyerleri, depolar, bürolar, binalar kiralayabilir veya inşa edebilir ya da ettirebilir, yurt içinden veya yurt dışından her türlü ulaşım araçlarını, makina ve teçhizat, alet ve edevatı satın alabilir, kiralayabilir ve elden çıkarabilir. c) Konusu ile ilgili olan veya amacı için faydalı bulunan teknik yardım, know-how, proje, lisans, ihtira beratı, patent, sınai mülkiyet hakları, telif hakları, sistem mühendisliği ve sair yazılımlar gibi gayri maddi ve fikri hak ve değerleri satın alabilir, devralabilir, sahip olabilir, kullanabilir, devredebilir ve teminat olarak gösterebilir. d) Kurulmuş veya kurulacak olan yerli veya yabancı şirketlere, ortaklıklara katılabilir, ortak olabilir, yabancı veya yerli şirketler veya şahıslarla birlikte yeni şirketler kurabilir. e) Şirketin amaç ve konusunu gerçekleştirmek için gerekli ve faydalı görülecek başka işlere de girişilmek istendiğinde, Şirket bu işleri de Ortaklar Genel Kurul Kararı ile yapabilecektir. Kararın uygulanması için şirket ana sözleşmesinde değişiklik yapılması gerekiyorsa gerekli tescil ve değişiklikler yapılacaktır.


Geri Dön