19 / 04 / 2024

Dövizdeki artış gurbetçiyi Türk gayrimenkul sektörüne yönlendirdi!

Dövizdeki artış gurbetçiyi Türk gayrimenkul sektörüne yönlendirdi!

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından yabancılara satışın önünün açılmasıyla Türkiye'deki gayrimenkullere ilginin arttığını hatırlatan Fatih Elibol, " Son dönemde yaşanan terör olaylarının da etkisiyle satışlarda ciddi düşüş var. Çünkü insanlar belirsizlikten



Türkiye’de seçim ortamının yarattığı siyasi belirsizlik ve artan terör olayları nedeniyle oluşan güvenlik endişelerinin de baskısıyla, dolar son aylarda hızlı yükseldi. Gayrimenkul yatırım danışmanlık şirketi Realty TR’nin kurucusu Fatih Elibol, elinde dolar ve euro birikimi olanların, dövizdeki artıştan sağladıkları kârın da etkisiyle gayrimenkulleri satın almaya başladığına dikkat çekti.


İki yerine üç daire

Dövizdeki yükseliş nedeniyle bugün yurtdışında yaşayan Türklerin de Türkiye’deki projelerden ciddi alım yaptığmı belirten Elibol, “Örneğin Almanya’da yaşayan Tokatlı bir gurbetçi, memleketinden geçen yıl iki daire alabiliyorsa bu yıl üç daire alıyor. Amerika’da yaşayan Türkler geçen yıllarda gayrimenkul almazdı, şimdi doların değer kazanmasının ardından Amerika’daki ofisimiz Türkiye’de iyi satış yapıyor” dedi.


Türklerin tercihi Rusya

Avrupa ülkelerinde çok fazla gayrimenkul sattıklarını vurgulayan Fatih Elibol, “Türkler özellikle Rusya’da gayrimenkul alıyor. Çünkü ekonomik krizden dolayı fiyatlarda büyük düşüş var. Ispanya’da bugün 70 bin dolara iki oda bir salon, müstakil ev almak mümkün. Bir müşterimiz Moda’da 2 bin lira kira aldığı evini 915 bin liraya sattı ve Fransa’da 4 gayrimenkul aldı. Ayda 6 bin euro kira parası kazanıyor” dedi.



Posta


Geri Dön