26 / 04 / 2024

Dow Bina Çözümleri 2010'da yüzde 20 büyüme hedefliyor

Dow Bina Çözümleri 2010'da yüzde 20 büyüme hedefliyor

Dow Bina Çözümleri, 2010'un ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30 hacim artışı sağladı



Ekonomik krize ve inşaat sektöründeki daralmaya rağmen küçülme yaşamayan ısı yalıtımı sektörünün devlerinden Dow Bina Çözümleri, 2010'un ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30 hacim artışı sağladı. Bahar aylarının gelmesi ve yalıtım sezonunun açılmasıyla birlikte satışları hızla artan Dow Bina Çözümleri, 2010 yılı sonu için yüzde 20 büyüme hedefliyor. 

Türkiye'de son beş yıldır hızla gelişen ısı yalıtımı sektörü, 7.5 milyon metreküp hacim ve yaklaşık olarak 600 milyon doları aşan bir değere ulaştı. Isı yalıtım ürünlerinin pazar paylarına göre; 2009 yılında XPS (ekstrude polistren) ısı yalıtım levhaları, yılda ortalama 1 milyon 450 bin metreküp satış miktarı ve yaklaşık 150 milyon dolarlık üretim değeri ile miktar olarak pazarın yaklaşık yüzde 19'unu, değer olarak da yüzde 25'ini oluşturuyor. 

Dow Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, Uluslararası CE Belgeli, DOW-STYROFOAM™ mavi renkli XPS Isı Yalıtım Levhaları ile XPS pazarının lider oyuncusu durumunda olduklarını açıkladı. Topçu, özellikle binaların mantolamasında gördüğümüz mavi renkli DOW-STYROFOAM™ ısı yalıtım ürünlerinin bilinirliğinin ve güvenilirliğinin yüksek olmasının da etkisiyle, hem yeni projelerde hem de renovasyon projelerinde en çok tercih edilen firmalardan biri olduklarını belirtti. 

Ekonomik sıkıntılara rağmen 2009 yılında 40 milyon dolarlık bir yatırımla ısı yalıtımı ürünlerinde CE Belgeli üretime geçen Dow Bina Çözümleri, kapasitesini de iki kat artırmış durumda. Isı yalıtımında kaliteli ürün seçiminin önemine dikkat çeken Durmuş Topçu, üzerinde CE İşareti bulunan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Isı yalıtımı  sektöründe üretim ve pazar payı liderliğini elinde tutan Dow Bina Çözümleri, uluslararası sertifikalarıyla kanıtladığı en iyi ısı iletkenlik değeri, en iyi yangın dayanımı, en düşük su emme ve en uzun ömürlü performans gösteren ürünleri üretiyor. En önemlisi, ürünlerin bu özellikleri bağımsız kuruluşlar tarafından test ediliyor ve beyan ettikleri tüm değerleri tutturan tek üretici firma olarak inşaat sektörüne ve tüketicilere garanti veriyor. 


Geri Dön