19 / 04 / 2024

Dow Bina Çözümleri, "Pasif Ev"leri tartışacak

Dow Bina Çözümleri,

Birliği ülkeleri artık sıfır enerji ile sıfır emisyon salımını yakalayan "Pasif Ev"lere geçti



Enerji ithalatına her yıl 35 milyar dolar ödeyen ve her bireyin yılda en az 5 ton karbondioksit üreterek çevreyi hızla kirlettiği Türkiye'de binaların yüzde 90'ı yalıtımsız... Oysa Avrupa Birliği ülkeleri artık sıfır enerji ile sıfır emisyon salımını yakalayan "Pasif Ev"lere geçti. Ülkemizde ise yalıtımsız binalar, sadece ısınmak için "Pasif Ev"lere göre 20 kat daha fazla enerji tüketiyor. Görünen o ki, bu vahim tablonun üzerine bir çizgi çekip dünyadaki değişime ayak uydurmamız gerekiyor.

Dünya üzerinde 112 yıllık tecrübeye sahip kimya devi Dow Chemical'ın işkolu olarak 38 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Dow Bina Çözümleri, ülkemizdeki konutların Avrupa'nın ne kadar gerisinde kaldığını ve alınması gereken acil önlemleri çarpıcı bir konferansla masaya yatırıyor. 

Bugün itibariyle 30 bin konutu "Pasif Ev"e dönüştürmüş olan Almanya'nın Pasif Ev Enstitüsü Enerji Verimliliği Uzmanı Jessica Grove Smith, "Passive House-AB 2019 Hedefi: Düşük Enerjili Binalar" başlıklı konferansta, ülkesi ve dünyadaki uygulamalardan yola çıkarak düşük enerjili "Pasif Ev"lerin Türkiye'ye uyarlanması konusunda önerilerde bulunacak. 


Geri Dön