19 / 03 / 2024

Dubai, 600 proje için Contract Hotel Expo’ya geliyor!

Dubai, 600 proje için Contract Hotel Expo’ya geliyor!

Bursa’nın ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Contract Hotel (COHO) Expo Fuarı’na ilgi büyük. 11 -14 Kasım tarihlerinde yapılacak fuar için 150 firma kayıt yaptırdı.



BTSO öncülüğünde fuarcılık alanında atağa kalkan Bursa, uluslararası nitelikte yeni fuarlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. BTSO’nun liderliğinde Türkiye’de otel, restoran, cafe ve hastane sektörüne kontrat işleri yapan güçlü tedarikçileri ilk kez bir araya getirecek olan Contract Hotel Expo Bursa (COHO-Hotel, Restoran, Hastane ve İkram Endüstrisi İş Kontratları Fuarı) 11-14 Kasım tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak. COHO Danışma Kurulu Üyeleri, fuar öncesinde dünya ekonomisine yön veren önemli şehirlerden Dubai’ye çıkarma yaptı. 2015 yılında 11,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Dubai’de 2015-2020 yılları arasında 600 otelin hayata geçirilmesi planlanıyor. 5 yıl içinde 80 bin odanın daha faaliyete geçeceği kentte önemli temaslarda bulunan heyet, Dubai’de bir dizi iş görüşmesi gerçekleştirdi. COHO Fuarı Danışma Kurulu, özellikle Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir heyetin fuara alım heyeti göndermesini sağladı.


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, şehirlerin kalkınmasında fuarların büyük katkısının olduğunu belirterek, Bursa’yı fuarcılıkta cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. COHO Fuarı’nın sektörde çözüm ortaklarını buluşturan en geniş platform olacağını iddia eden Burkay, “Kentimiz, son dönemde dünya çapında zincir otel yatırımlarının ve özel sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmaların ilgi odağı haline geldi. Bursa iş dünyası olarak yeni yatırımların hayata geçirilmesinde ve projelerde kullanılan ürün gruplarının tedarik edilmesi noktasında en güçlü adayız. Ortadoğu pazarı bizim için önemli. Heyetimizin Dubai’de yaptığı stratejik ziyaret Dubaili yatırımcıların Bursa’ya daha fazla ilgi göstermesine katkı sağladı” dedi. ‘Sadece Bursa değil Türkiye kazanacak’ Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, COHO Fuarı ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini, projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi halinde sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin kazanacağını vurguladı. Fuar ile sektöre ciddi bir katkı koymayı hedeflediklerinin altını çizen Ersözlü, “Şu an BTSO ile birlikte yürüttüğümüz heyet programı kapsamında 36 ülkeden 250 işadamına ulaştık. Bu ülkeler ağırlıklı Mena bölgesinden. İşadamı sayısını daha da artırmayı amaçlıyoruz. Katılımcılara yönelik de faaliyetlerimiz sürüyor. 150 civarında firma var. Hedefimiz 170-180 firmaya ulaşmak. Önemli olan doğru firmaları fuarda göstermek. Tekstilden endüstriyel mutfağa kadar bu konunun Türkiye’deki en önemli oyuncuları Bursa’dan. İstanbul’dan da firmalar var” şeklinde konuştu.


Tekstilden endüstriyel mutfağa onlarca firma aynı çatı altında


Fuarın katılımcı profili otel tekstili ve mobilyaları, endüstriyel mutfak ekipmanları ve çamaşırhane ekipmanları, aydınlatma, teknoloji ve güvenlik sistemleri, SPA havuz ekipmanları ve aksesuarları, otel odası ekipmanları ile restoran ürünleri ve ekipmanları sektörlerinde faaliyet gösteren firmalardan oluşuyor. Fuarda ayrıca otel, tatil köyü ve hizmet sektörü yöneticileri ve satın alma yetkilileri, restoran ve kafe yöneticileri, hastane, eğlence, spor kompleksi, sağlık turizmi, eğlence sektörü firma yetkilileri ile inşaat proje taahhüt firmaları, mimarlar ve tasarımcılar yer alacak.


‘Nokta atışı yapmayı hedefliyoruz’


BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş: Yurtdışından alım heyetlerinin katılımıyla fuara başarılı bir şekilde start vermek istiyoruz. Sektör öncülerinin de içinde bulunduğu yaklaşık 50 firma büyük stantlarla katılacak. Nokta atışı yapmak, gerçekten bu işi yapan firmaları aynı çatı altında toplamak istiyoruz. Fuar hem Bursa hem de ülkemiz için büyük kazanç olacak. Bursa’yı fuar kenti yapma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bursa bu konuda ciddi bir potansiyele sahip.


Dünya




Geri Dön