28 / 03 / 2024

Dubai'de emlak sektörü çöktü

Dubai'de emlak sektörü çöktü

Küresel ekonomideki durgunluk nedeniyle dünyadaki emlak sektörü arasında en büyük düşüşün Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de yaşandığı bildirildi.



Londra merkezli emlak şirketi Knight Frank tarafından yayınlanan rapora göre, 31 Mart'ta sona eren 12 aylık dönem boyunca Dubai'deki ev fiyatlarında yüzde 32'lik düşüş yaşandı. Bir önceki yıl aynı dönemde ise yüzde 48'lik artış görülmüştü.

Toplam 46 piyasanın değerlendirildiği rapora göre bir yıl içinde Dubai en hızlı yükselen pazar olmaktan çıkıp Litvanya'nın ardından ev fiyatı endeksinde en çok değer kaybeden ikinci pazar oldu. Yıllık bazda listenin en sonunda gelen Litvanya'da ev fiyatları yüzde 36 düştü. Singapur'un ardından yüzde 16.9'luk düşüşle ABD ve yüzde 16.5 ile İngiltere geldi.

2009'un ilk çeyreğinde ise Dubai'de ev fiyatlarında yüzde 40, Singapur'da ise yüzde 16.2'lik değer kaybı yaşandı. Raporda emlak fiyatlarında en büyük artışın İsrail'de gözlendiğine dikkat çekildi.

İsrail'de ev fiyatları yaklaşık yüzde 11 değerlenirken, Çek Cumhuriyeti'nde yüzde 9.9, Jersey'de ise yüzde 6.9'luk bir artış yaşandı.

Raporda kısa vadeli ekonomik durum göz önüne alındığında dünya emlak piyasasında düşüşlerin 2009'un sonuna kadar devam edeceği iddia edildi.
Sabah


Geri Dön