19 / 04 / 2024

Dubai'de konut kampanyası: Daire alana 3 yıl vize!

Dubai'de konut kampanyası: Daire alana 3 yıl vize!

Dubai daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden ev alanlara verdiği 6 aylık vizesiz geçiş hakkını konut sektöründeki krizin önüne geçmek ve satışları artırmak için 3 yıla çıkarınca yeniden Türkiye ve yakın ülkelerdeki yatırımcıların akınına uğradı



 

Yeni çıkan karar ile birlikte özellikle Mısır, Libya gibi sorunlu çevre ülkelerden kaçansıcak parayı kaptı. Son 2 ay içinde 25 milyar dolarlık mevduat çevre ülkelerden Dubai'ye aktı.

Dubai'de emlak danışmanlık ve raporları yayınlayan Reidin'in CEO'su Ahmet Kayhan, son 6 ayda çok az sayıda Türk'ün Dubai'den ev aldığını söyleyerek Türkiye'de yükselen konut kredisi faizleri sonrasında yatırımcılarınyeniden Dubai'ye yönelmeye başladığını özellikle Ramazan'dan sonra daha büyük bir artış beklediklerini kaydetti.

Kayhan, "Dubai, inşaatı devam eden 200 binkonut stoğunu eritmek için konut faizlerini 0.5'e indirdi. Böylece gayrimenkuleyatırımın yıllık getirisi çevre ülkelerde yüzde 3-4 oranındayken Dubai'de 8'e çıktı. Bu da dünyadaki tüm bireysel yatırımcıları cezbediyor. Ülkedeki emlak piyasasındaki hareketlilik Türkiye'den bireysel yatırımcıları da heyecanlandırıyor" dedi. Kayhan, Dubai'de krizle birlikte metrekare fiyatlarının rezidanslarda 2 ile 3 bin 500 dolar, villalarda ise 4 bin dolara kadar düştüğünü söyleyerek yakında gelen talep nedeniyle bu fiyatlarda artış beklediklerini de belirtti.

Dilek Taş / SABAH

 


Geri Dön