19 / 04 / 2024

Dul ve yetimler TOKİ'nin sosyal konut projesinden yararlanabilecek mi?

Dul ve yetimler TOKİ'nin sosyal konut projesinden yararlanabilecek mi?

Dul ve yetimlerin TOKİ'nin sosyal konut projesinden yararlandırılması önerisine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, dul ve yetimlerin TOKİ'nin sosyal konut projesinden yararlandırılması önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gökçel, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gökçel, ''TOKİ'nin yapacağı 100.00 konut kamuoyunda memnuniyet yaratmış, vatandaşlarımızın uygun fiyata nitekili konutlarda oturabilmesi sosyal devletin gerekliliği olarak yeniden hatırlatılmıştır. Ancak 4 kategoride kabul edilen başvurularda dul ve yetimlerin eksik kaldığı görüşü kamuoyunda dile getirilmektedir. Harp ve vazife malulerimiz ile dul ve yetimlere yönelik uygulamanın devam ettirilmesi, ancak başlarını sokacak bir yuvaya ihtiyaç duyan diğer dul ve yetimler için ayrıca bir kontenjan ayrılmasına ilişkin kamuoyunda bir talep vardır'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'in soruları:
1-  TOKİ  konutlarına başvuru esnasında 5. kategori olarak dul ve yetimleri eklemek gibi bir çalışmanız var mıdır? 
2- 2002'den önergeyi yanıtladığınız tarihe kadar kaç vatandaşımız TOKİ konutlarından ev almıştır? Bunarın illere göre dağılımı nedir?
3- TOKİ'den konut alan yurttaşlarımızın kaçı kadındır? İllere göre dağılım nasıl gerçekleşmiştir?
4- TOKİ tarafından üretilen toplu konut projelerinde ortalama yeşil alan oranı ile spor ve rekreasyon alanı ne kadardır?


Geri Dön