29 / 03 / 2024

Dul ve yetimler emlak vergisi öder mi?

Dul ve yetimler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Kanun kapsamında belirtilen kimseler belirtilen koşulları sağlamaları durumunda vergiden muaf tutuluyor. Peki, dul ve yetimler emlak vergisi öder mi?



Dul ve yetimler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Kanun kapsamında belirtilen kimseler belirtilen koşulları sağlamaları durumunda vergiden muaf tutuluyor.


Vergi muafiyeti için 200 metrekarelik tek meskene sahip olunması gerekiyor. Aksi halde emlak vergisi muafiyeti için hak kazanılamıyor. Ayrıca kışlık meskeninin yanı sıra yazlık evi olanlar da vergi muafiyetinden yararlanamıyor.


Muafiyet koşullarını yerine getiren kimseler, belediyeye giderek bildirimde bulunabiliyor. Peki, emlak vergisinden kimler muaf olur? Dul ve yetimler emlak vergisi öder mi?


Şehitlerin dul ve yetimleri de emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Şehitlerin dul ve yetimlerinin bina vergisi indiriminden yararlanabilmesi için herhangi bir faaliyet veya gelir şartı aranılmıyor.


Dul ve yetimler, dul ve yetimlik maaşı alabildiği sürece, indirimli emlak vergisinden de faydalanabilir. Dul ve yetim maaşı hakkını kaybettiği yılı takip eden yıldan sonra, normal emlak vergisi ödemesi gerekir. Peki, başka kimler vergiden muaf?


Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları.



Yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön