28 / 03 / 2024

Dumankaya Gizlibahçe'de 2 yıl ödemesiz villa!

Dumankaya Gizlibahçe'de 2 yıl ödemesiz villa!

Firma: Dumankaya İnşaat

Proje: Villa Gizli Bahçe

Ödemelerinin 2 yıl sonra başlayacağı Dumankaya Gizlibahçe Villalar'ı 1 milyon 300 bin liradan satılıyor. Dumankaya İnşaat, İstanbul Anadolu Yakası' nda Tuzla bölgesindeki müstakil yaşam projesini tamamladı.



51 dönümde 50 villaya yer verdiklerini söyleyen Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "Villa Gizli Bahçe vilları değerini bulana kadar bekletmeyi düşünüyorduk. 

Ancak Türkiye'nin bu gündeminde stok bekletmemek ve alıcıyı harekete geçirmek için satışa çıktık" dedi. 


2014'TE 3 BİN 84 KONUT 


70 milyon TL yatırım değerine sahip projelerinin 13 bin metrekare inşaat alanında konumlandığını söyleyen Uğur Dumankaya, 256-270 metrekare arasında değişen büyüklükte 3 tip villa tasarladıklarını söyledi. 

Bir dönümü bulan geniş bahçeli villaların fiyatı 1 milyon 300 bin ila 1 milyon 475 bin lira arasında değişiyor. Projeden daire alanlar ödemeye 2 sene sonra başlıyor. 


2003 yılında 9 projede bin 500 konut satışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Dumankaya yüzde 29 büyüdüklerini ve 420 milyon lira ciroya ulaştıklarını kaydetti. 2014 yılında 3 bin 84 konut teslim edeceklerini söyleyen Dumankaya, "Bu yıl yüzde 38 büyüyerek 580 milyon ciroya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Bahçeşehir ve Sancaktepe'de yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Dumankaya, Kuveytli bir yatırımcıyla da İstanbul'da bir konut projesi hayata geçireceklerini ifade etti. 


'ARSALAR DEĞERLENİYOR' 


Tuzla'daki arsaların değerlendiğini söyleyen Barış Dumankaya ise, "Tuzla Aydınlı'da ise 5 yü önce metrekaresi 100 dolar olan tarla vasfmdaki arsaların metrekaresi 2 bin lirayı buldu" dedi. 


'YABANCIYA YARADI' 


Uğur Dumankaya, dolardaki artışın yabancı ülkelere satışı arttırdığını söyledi. Geçen yıl toplam satış içindeki yabancı oranının yüzde 5 olduğunu söyleyen Dumankaya, "Bu yıl yabancı satışmda hedef yüzde 10'du ama yıl genelinde yüzde 17'yi yakaladık. Son aylarda ise bu oran yüzde 40'ı buldu" dedi. Yerli satışlarda son haftalarda duraklama olduğunu belirten Dumankaya, döviz birikimi olanların yüksek fiyattan paralarını bozdurup konut yatırımı yaptıklarını dile getirdi. Dumankaya, dolar kurundaki l ve konut kredi faizlerindeki artışın uzun süre devam etmesi durumunda sektörde risk oluşabileceğine dikkat çekti. 


SATIŞLAR OLUMLU 


Uğur Dumankaya ayrıca, 17 Aralık'ta başlayan süreç sonrası sektörde güvenirlilik unsurunun daha öne çıktığını söyledi. Konut alıcısının daire seçerken daha hassas olduğunu belirten Dumankaya, markalı konut projelerinde satışların bundan olumlu etkilendiğini kaydetti. 


Posta


projeye sor



Geri Dön