25 / 04 / 2024

Dumankaya İnşaat, Superbrands ödülü aldı!

Dumankaya İnşaat, Superbrands ödülü aldı!

Dumankaya İnşaat, yeniliklere açık, markalaşmaya önem veren ve sosyal sorumluluk projeleriyle tüketicilerin beğenisini kazanan başarılı şirketlere verilen Superbrands Ödülü 'ne bir kez daha layık görüldü.



2014 yılında iki yeni projede toplam 1.410 daireyi satışa sunan Dumankaya, bu yıl da üç ayrı bölgede toplamda 6 bine yakın yeni konut ve yeni nesil ofis projesi ile görücüye çıkacak  Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya cevaplandırdı. Buyurun... 



2015'in zor geçeceği iddialarına katılıyor musunuz? 

- 2014 yılının tüm zorluklarına rağmen ekonomimiz ve inşaat sektörü ayakta dimdik durabilmeyi başardı. Dumankaya İnşaat olarak biz sektör içerisinde bir iddiamız olmasını önemsiyoruz, bu yüzden önümüze koyduğumuz hedefler ile potansiyelimizi aşmak ve daha da geliştirmek istiyoruz. 



Herkesin ulaşılabilir fiyatlarla konut sahibi olmasının formülü nedir? 

- Farklı sosyo-ekonomik şartlara sahip tüketicilerin ulaşılabilir fiyatlar ile konut sahibi olabilmesi için ilk olarak, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren önemli şirketlerin farklı fiyat segmentlerine açılması ve ürün portföyünü genişletmesi gerekiyor. Bu açıdan tüketiciler, farklı şekilde konumlanmış pek çok alternatiften birini seçebilme şansını buluyorlar. Biz tüketicilerimizin hem finansal hem de yaşam kalitesini artırmaya yönelik olarak "D Planı" adı altında çok kapsamlı bir fırsatlar bütünü sunmaya başladık. D Planı ile müşterilerimize "eskisini getir, yenisini götür", "kira garantisi", "iade garantisi", "ev güncelleme". ilave teknik destek" gibi hizmetler sunuyoruz. 



Şirketiniz kentsel dönüşüm projelerinde yer alacak mı? 

- Kentsel dönüşüm projelerinde markamızı temsil etmesi için Dumankaya Kentsel adı altında bir şirket kurduk. Dumankaya Kentsel, sadece kentsel dönüşüm projelerine odaklanacak. Bu kapsamda 2015 yılında Fikirtepe'deki projemizi görücüye çıkaracağız. Şu an için proje üzerine gerçekleştirdiğimiz kapsamlı çalışmalar hızla devam ediyor. 


Hükümetin vergi düzenlemelerinde gayrimenkulü öne çıkarması hangi riskleri getirebilir? 

- Mevcut durumda, Türkiye'de, kentsel dönüşüm çalışmaları ve yenilenen imar çalışmaları sonrasında ortaya çıkan değer artışından kazanılan gelirin vergilendirilmesinden veya bir şekilde kamuya yansıtılmasından bahsetmek imkânsız. Orta vadeli programda yer alan vergi düzenlemelerinin kentin içinde üretilen zenginliğin eşit miktarda tüm vatandaşların yararına kullanılmasına katkı yapacağına inanıyorum. Fakat bu düzenlemenin üzerinde oldukça ciddi bir çalışma yapılmalıdır. Teoride ve düşüncede oldukça faydalı gibi duran ve haksız kazancın önüne geçilerek değerin kamuya aktarılmasını sağlayacak bu düzenleme. 


Yeni Akit


Geri Dön