24 / 04 / 2024

Dumankaya, Modern'le bir ayağını Avrupa'ya atıyor

Dumankaya, Modern'le bir ayağını Avrupa'ya atıyor

Bahçeşehir'de Dumankaya Modern'e başlayan Dumankaya inşaat, daireleri 55 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sundu



Dumankaya İnşaat, Bahçeşehir'de gerçekleştireceği yeni projesi Dumankaya Modern'i Divan Kuruçeşme'de dün düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Proje Mimarı Bünyamin Derman, Heykeltıraş Mehmet Aksoy, İç Mimar Atilla Kuzu, Peyzaj Mimarı Başak Taş ve Işık Tasarımcısı Nergiz Arifoğlu'nun çalışmalarıyla hayata geçecek proje, modern sanatla, yaşamı bir araya getiyor. Dumankaya İnşaat'ın Avrupa Yakası'nda gerçekleştirdiği ilk proje olma özelliği taşıyan Dumankaya Modern'de 4'ü yatay 10 blokta stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire çeşitleri bulunuyor. Projede dairelerin yüzde 19'u stüdyo, yüzde 40'ı 1+1, yüzde 26'sı 2+1 ve yüzde 15'i de 3+1 dairelerden oluşuyor. Toplam 716 dairenin bulunduğu projede 35 metrekare ile 126 metrekare arasındaki dairelerin fiyatları 55 bin TL ile 208 bin TL arasında değişiyor. Dumankaya Modern'i diğer konut projelerinden ayıran en önemli özelliğinin sıra dışı mimarisi ve alışılmadık yüzey tasarımları olduğunu belirten Ali Dumankaya, "Dumankaya Modern, Dumankaya'nın Avrupa Yakası'nda geliştirdiği ilk proje olma özelliğini taşıyor. Bu sebeple bu proje üzerinde uzun bir dönem hassasiyetle çalışıldı. Alanında başarılı birçok ismi bir araya getirdiğimiz Dumankaya Modern'in mimari, sanat, tasarım, doğa ve ışık boyutlarıyla Dumankaya farkını ve anlayışını bu bölgeye taşıyan bir proje olmasını istedik" dedi. Uğur Dumankaya ise, "Dumankaya Modern sadece yapısal olarak değil içerik olarak da çok farklı özellikleri bir araya getiriyor. Daha doğrusu Dumankaya Modern'i sanat ile yaşamı bir araya getirirken yatırımcısına da kazandıracak özgün bir proje olarak geliştirdik.

Artık gayrimenkul geliştirecek
DUMANKAYA İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya bundan sonra gayrimenkul geliştirme işine ağırlık vereceklerini belirterek, "Bundan sonraki projelerimizi ihale ederek taahhüt şirketlerine yaptıracağız. Gayrimenkul geliştiricisi olarak faaliyet göstereceğiz ve GYO kurma hedefimiz doğrultusunda adımlar atacağız" dedi.
Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Dumankaya Bahçeşehir'de `heykel gibi' evleri 55 bin TL'den satacak

Dumankaya Modern'in yaratıcı ekibinde alanında pek çok ödülün sahibi mimar Bünyamin Derman, heykeltıraş Mehmet Aksoy, iç mimar Atilla Kuzu, peyzaj mimarı Başak Taş ve ışık tasarımcısı Nergiz Arifoğlu yer alıyor. Projede 7 farklı temalı bahçe, avlu ve balkonlu daireler var.

Dumankaya İnşaat, Avrupa Yakası'ndaki ilk konut projesini 105 milyon TL yatırımla Bahçeşehir'de gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 716 dairelik Dumankaya Modern projesi, 'sanata odaklı' tasarımı ile farklılık yaratacak. Projede binalar, üst üste yığılmış heykelimsi katmanlardan oluşacak şekilde tasarlandı. Projede büyüklüğü brüt 35-139 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatlarının 55 bin TL'den başlayıp 208 bin TL'ye kadar çıkacağını söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Projede 2 yüzme havuzu, sanat kafe, fitness center, sanat atölyesi, hobi odaları, spor sahası, çocuk oyun alanı, açık ve kapalı otoparklar yer alacak" dedi.

Projenin inşaatına Mayıs'ta başlanarak Ekim 2012'de teslim edileceğini söyleyen Dumankaya, bu yıl 6 projeyi daha hayata geçireceklerini açıkladı. Dumankaya şöyle devam etti: "Dumankaya Modern ile birlikte 3 bin 332 dairelik 7 projenin toplam satış değeri 530 milyon TL'ye ulaşacak. Kurtköy 1'de 378, Kurtköy 2'de 300, Aydınlı bölgesinde 650 konut, Güzelbahçe'de 750 konut ve 50 villa, Dumankaya Vizyon Ofis projesinde ise 158 ofis yer alacak." Bu yıl yüzde 25 büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Dumankaya, proje geliştirmeye odaklanacaklarını belirterek, Dumankaya Modern'in inşaatını yaptırmak üzere bir ihale açacaklarını açıkladı.
Vatan

Avrupa'ya ilk adımı attı

Dumankaya İnşaat, İstanbul Avrupa yakasında gerçekleştireceği Dumankaya Modern'in satışlarına bugün başlıyor. Bahçeşehir'deki 716 dairelik projede başlangıç fiyatları 55 bin-208 bin TL arasında değişiyor. Şirket, Avrupa yakasında yeni projeler için hazırlık da yapıyor

İstanbul Avrupa yakasındaki ilk konut projesini hayata geçiren Dumankaya İnşaat, mayısta inşaata başlıyor. Bahçeşehir'de 21.7 dönümlük arsa üzerinde gerçekleştirilecek Dumankaya Modern, 716 konuttan oluşuyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Bölgede rekabet yoğun. Biz de o nedenle farklı bir proje hazırladık. Mimar Bünyamin Derman ile çalıştık. Heykeltıraş Mehmet Aksoy da projemiz için özel bir heykel tasarladı. Ayrıca Avrupa yakasında kendimizi tanıtacak, projenin hak ettiğinin altında fiyatlardan satışa çıkıyoruz" dedi. Şirketin diğer Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya da, başlangıç fiyatlarının 35 metrekarelik stüdyolar için 55 bin, 126 metrekarelik 3+1'ler için 208 bin TL olacağını belirterek, "Pek çok farklı konut tipi var. Projeyi Ekim 2012'de tamamlayacağız" diye konuştu.

Dumankaya projenin 105 milyon TL'lik yatırım değeri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "2010'da da 2009'da olduğu gibi yüzde 25 büyüme öngörüyoruz. 3 bin 332 daire yapacağımız 7 projemiz olacak. Toplam satış değerinde ise 530 milyon TL'ye ulaşacağız."

İnşaatı bırakıp geliştirici olacak
Uğur Dumankaya, şirket olarak artık inşaatlarını kendilerinin yürütmeyeceğini belirterek, "Yolumuza geliştirici olarak devam etmek istiyoruz. İnşaatları ihale yoluyla yaptıracağız" dedi. Dumankaya, "Geliştirici olarak daha hızlı büyüme kararı aldık.

Büyük ihtimalle bu projede bu yönteme başlıyoruz. Bütün dünyada olan gelişme de bu yönde. Türkiye'de de yavaş yavaş buna kayılıyor. Bu hareket, ileride kurmayı planladığımız gayrimenkul yatırım ortaklığının da altyapısını oluşturacak" diye konuştu.
Habertürk


Geri Dön