29 / 03 / 2024

Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarına müjde!

Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarına müjde!

Dumankaya ve Fi Yapı ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşanıyor. Her iki şirketin yarım kalan konut projelerinin tamamlanması için Alman firması ile bugün saat 16:00'da imzalar atılıyor...



Dumankaya ve Fi Yapı’ya da, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında kayyum ataması yapılmıştı ve bir çok mağdur projelerdeki belirsizliğin giderilmesini bekliyordu.  

Anlaşmaya varıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bir süreden beri yarım kalan işlerin tamamlanması için yurt içi ve yurtdışında çok sayıda şirket ile görüştü. Hürriyet'te yer alan habere göre, yürütülen görüşmeler sonrası anlaşmaya varıldı. Her iki şirketin yarım kalan konut projelerinin tamamlanması için Alman firması ile imzalar bugün saat 16.00’da atılacak. 

20 bini aşkın mağdur

Anlaşmaya göre imzalar bugün atılıyor. Dumankaya ve Fi Yapı’da yarım kalan projeler nedeni ile mağdur olan kişi aile sayısı 8 bini aşkın olarak ifade ediliyor. Söz konusu kişilerin sayısı, aile üyelere ile birlikte 20 bini aşıyor. 

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, geçen Mart ayında yaptığı açıklamada, yürüttükleri görüşmelerde sona gelindiği açıklamıştı. Dumankaya'da yarım kalan 4 proje, Fi Yapı’da ise 3 proje bulunuyor.

Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarına konutları teslim edilecek!
 


Geri Dön