18 / 04 / 2024

Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjde geldi!

Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjde geldi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjdeyi verdi. İşte Gülal'ın Fi Yapı ile ilgili o açıklamaları...



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesiyle İstanbul Ataşehir’de hayata geçirilen gayrimenkul projesi ‘Ataşehir Modern'in basın toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, projenin satış ofisinde yapılan toplantıda önemli açıklamalar yaptı. 

Fi Yapı mağdurlarına müjde

Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjdeyi veren TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, yaşanan pandemi nedeniyle Dikili'deki Garip Ada'nın satışının gerçekleşemediğini, pandemiden sonra adanın satışa sunulacağını söyledi. Gülal, ada satışından elde edilecek gelirle yarım kalan dairelerin tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjde geldi!

*Görsel Fi Side Dayanışma Platformu'ndan alınmıştır.

Dumankaya ve Fi Yapı'da 8 bine yakın mağdur var

Muhiddin Gülal, 2019 yılında yaptığı açıklamada Dumankaya ve Fi Yapı’da projelerinde 8 bine vatandaşın mağdur olduğunu söylemişti. Gülal,  Bu mağduriyetleri giderme konusunda da çalıştıklarını da sözlerine eklemişti.

Neler olmuştu?

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı 10 projenin 8 tanesini sahiplerine teslim etmişti. İki şantiyesinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projede toplam 11 bin konutu bulunuyor. Bu konutlardan 6 bin 850 tanesinin inşaatı tamamlandı.

Yaşanan bu süreçte seslerini duyurmak isteyen Fi Yapı mağdurları onlarca kez eylem yaptı. Fi Side projesinin Esenyurt ayağındaki mağdur sayısı 3 bin 200 olarak belirtiliyor. 

 

Ataşehir Modern’in lansmanı yapıldı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön